Холандска доброволка представя историята на Етнографския музей в Пловдив по

...
Холандска доброволка представя историята на Етнографския музей в Пловдив по
Коментари Харесай

Доброволец от Холандия представя историята на Етнографския музей в Пловдив

Холандска доброволка показва историята на Етнографския музей в Пловдив по ексцентричен метод. 29- годишната Карин Смоукърс създаде план, в който основният воин – котаракът Аргир, споделя любопитни обстоятелства за една от най-емблематичните къщи в Стария град - Куюмджиевата.

Пловдив

Карин идва като доброволец в пловдивския етнографски музей преди близо половин година.

Карин Смоукърс - доброволец: Дайдох в България преди 5 месеца, лиши ми няколко седмици с цел да привикна, само че в този момент съм признателна на хората, че съумях да се докосна до национални обичаи и традиции – в действителност ми харесва да съм тук.
За това време 29-годишната доброволка съумява да създаде разнообразни планове. Един от тях е обвързван с любимеца на музея-котаракът Аргир.
Карин Смоукърс - доброволец: За мен котката от музея е доста забавна, тъй като е с име още от намирането ѝ в къщата. Това е доста забавна тематика и аз я създадох в специфична стратегия за деца. Защото животните явно могат да приказват на децата, по-разбираемо от формалното другарство.
Аргир посреща още на входа всички посетители на музея,затова изборът на Карин да се спре навръх него не е изненада – изяснява нейният наставник Мария.
Мария Кръстанова - организатор в Етнографски музей - Пловдив: Аргир е кръстен на притежателя на къщата – Аргир Куюмджиоглу и той споделя за историята на къщата, за нашата експозиция, за всички артефакти, които могат да видят, най-вече тази разработка е ориентирана към децата.
Засега планът, предопределен за деца, е единствено на британски. Предстои да бъде преведен и на български. 29-годишната доброволка се надява опитът, насъбран в Пловдив, да ѝ помогне да при намирането на работа в родната ѝ Холандия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР