Холандия ще създаде център за хуманитарна помощ за Венецуела на

...
Холандия ще създаде център за хуманитарна помощ за Венецуела на
Коментари Харесай

Холандия ще създаде център за хуманитарна помощ за Венецуела на остров Кюрасао

Холандия ще сътвори център за филантропична помощ за Венецуела на остров Кюрасао, съобщи Франс прес.

Холандските управляващи ще работят по този план дружно с венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо и Съединените щати, разгласи през вчерашния ден холандският министър на външните работи Стеф Блок.

Венецуелската съпротива и няколко западни страни приканиха президента Николас Мадуро да даде позволение за изпращането на филантропична помощ от Съединени американски щати за Венецуела, чиято стопанска система претърпява сериозна рецесия.

"Венецуелският народ има потребност от филантропична помощ. По тази причина Холандия и Кюрасао взеха решение да основат център за филантропична помощ в Кюрасао в тясно съдействие с краткотрайния президент на Венецуела Хуан Гуайдо и Съединените щати ", написа Стеф Блок в Туитър.

Холандия е една от към 50-те страни, признали или подкрепящи Хуан Гуайдо в качеството му на краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела.

Блок не уточни точна дата, на която центърът ще стартира да работи.

"Подробностите ще бъдат конкретизирани ", написа външният министър в писмо, изпратено през вчерашния ден до холандски парламент.

Хуан Гуайдо разгласи във вторник, че американската филантропична помощ ще влезе във Венецуела на 23 февруари макар отхвърли на Николас Мадуро да позволи приемането й. Мадуро, който отхвърля във Венецуела да има апетит, счита, че това е първият стадий от военна намеса на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР