Холандия се върна на върха на дамската водна топка след

...
Холандия се върна на върха на дамската водна топка след
Коментари Харесай

Холандия се върна на върха на дамската водна топка след 25 години

Холандия се върна на върха на дамската водна топка след 25 години. Ватерполистките от " ниската земя " завоюваха финала на Европейското състезание в Барселона против Гърция с 6-4 и завоюваха пета купа на Стария континент.

 Сърбия с пета европейска купа във водната топка
Сърбия с пета европейска купа във водната топка

Западните ни съседи победиха Испания след осъществяване на дузпи в Барселона

Решителната среща беше доста нервна и със слаба ефикасност. Двата тима заложиха на внимателна защитна игра и головете падаха повече след далечни удари. Холандките се постановиха с по-добрата си физическа мощ и плувна подготовка. Те водеха от самото начало с 1-2 гола и в края на позволиха съперничките си покрай най-хубавата вратарка на шампионата Лора Аартс.

За най-хубава на шампионата беше оповестена Катарина ван дер Слот, която вкара решителния шести гол на финала с доста отдалечен техничен удар. Голмайсторка стана испанката Беатрис Муньос с 25 попадения.

Домакините от Испания завоюваха с лекост бронзовите медали в мач против досегашния първенец Унгария с 12-6. Русия и Италия, които се очакваше да стигнат до край изиграха фиктивен дуел за петото място, приключил с триумф на рускините с 14-8. Седма остана Франция след триумф с 13-5 против Германия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР