Холандия реши да не изпраща правителствена делегация в Пекин за

...
Холандия реши да не изпраща правителствена делегация в Пекин за
Коментари Харесай

Нидерландия няма да праща делегация на Олимпиадата в Китай

Холандия реши да не изпраща държавна делегация в Пекин за Зимните олимпийски игри. Това заяви Холандската радио- и телевизионна корпорация (NTK), базирайки се на външното министерство на страната.

Основната причина е, че почитателите от Холандия няма да могат да участват на спортното събитие. По-рано кралят Вилем-Александър съобщи, че не има намерение да върви на Олимпиадата.

Освен това заради пандемията холандската страна съвсем няма опция да организира съвещания с китайските управляващи, по време на които постоянно се повдига тематиката за нарушаванията на човешките права в Китай , добавя НТК.
 И Канада обмисля протест на Зимната Олимпиада
И Канада обмисля протест на Зимната Олимпиада

Решението е политическо

Според управляващите на Холандия фактът, че нито кралят, нито държавната делегация ще дойдат на събитието, няма нищо общо с оповестения по-рано дипломатически протест от редица страни.

На 6 декември Съединените щати оповестиха дипломатически протест на Олимпийските игри в Пекин п рез 2022 година, което включва отвод да разрешат на публични лица да пътуват до Китай. В Игрите обаче ще вземат участие американски спортисти. Инициативата на Съединени американски щати беше подкрепена от Австралия, Англия и Канада.
 Съединени американски щати афишират протест на Зимната олимпиада в Пекин
Съединени американски щати афишират протест на Зимната олимпиада в Пекин

Не се чака цялостен протест, което значи, че американските спортисти към момента ще имат право да се състезават

XXIV зимни олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022 година, а Параолимпийските игри от 4 до 13 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР