Холандия осуети руска хакерска атака срещу Организацията за забрана на

...
Холандия осуети руска хакерска атака срещу Организацията за забрана на
Коментари Харесай

Холандия съобщи, че е осуетила руска хакерска атака

Холандия осуети съветска хакерска офанзива против Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), заяви министърката на защитата Анк Бейлевелд, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На конференция в Хага, министър Бейлевелд добави, че съветският дипломат в Холандия Александър Шулгин е бил извикан във външното министерство, с цел да даде пояснения.
Холандия изгони руснаци за опит да хакнат лабораторията, анализирала проби по „ Скрипал ” Москва бързо отхвърли обвиняването
Министърката посочи, че четирима причинители са пристигнали в Холандия на 10 април и са били засечени със шпионско съоръжение в хотел, намиращ се покрай централата на ОЗХО.

По това време организацията е опитвала да разпознава веществото, употребявано при нападението в Солсбъри против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия, както и да дефинира вещество, употребявано при химическо нахлуване в сирийския град Дума.
Обвинените за отравянето на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи Двамата руснаци дадоха изявление
Четиримата са били хванати на 13 април и са били експулсирани в Русия, заяви холандският генерал-майор Оно Ейхелсхейм. Той добави, че те са възнамерявали да отидат в лаборатория в швейцарския град Шпиц, употребена от ОЗХО за разбор на химически проби.

Руското военно разузнаване „ е интензивно в Холандия, където се намират голям брой интернационалните организации”, предизвести генерал-майорът.
" Малейжа еърлайнс " изважда от приложимост номер MH17 Всички полети Амстердам-Куала Лумпур ще бъдат към този момент с номер МН19
Според министър Бейлевелд хакерските атаки са били дело на съветското разузнаване ГРУ.

Освен против ОЗХО са били планувани и хакерски атаки против следствието на свалянето на пътническия аероплан на „ Малейжа еърлайнс” през 2014 година, които също са осуетени.

Четирима чиновници на съветското разузнаване бяха прогонени неотложно от Холандия, добави министърката.
Бейлевелд заяви и имената на четиримата руснаци, които съгласно нея работят за ГРУ и са пробвали да получат достъп до безжична мрежа в ОЗХО. Те са Алексей Моренец, Евгений Серебряков, Олег Сотников и Алексей Минин.

Холандските специфични служби са съумели да се доберат до друго електронно съоръжение на хакерите, в това число ноутбуци и мобилни телефони, съобщи Бейлевелд.

Преносим компютър, принадлежащ на един от четиримата чиновници, е бил обвързван с Бразилия, Швейцария и Малайзия. Съдържащи се в него данни са се отнасяли до следствието на злополуката на полет МН17 на „ Малейжа еърлайнс”, който беше свален от ракета над Източна Украйна, акцентира министърката на защитата.

Москва отхвърля да е забъркана в тези случаи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР