"Холандия и Франция пречат на България и Румъния да влязат

...
"Холандия и Франция пречат на България и Румъния да влязат
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Холандия и Франция пречат за приемането на България в Шенген

"Холандия и Франция пречат на България и Румъния да влязат в Шенгенската зона ", съобщи в изявление за „ Известия “ българският министър на външните работи Екатерина Захариева.
Тя акцентира, че приемането на двете страни в Шенген значително ще помогне на чужденците, които ги посещават, а за българските и румънските жители това не е проблем, тъй като те могат да пътуват в границите на Европейския съюз без визи.
От 2011 година насам Европейската комисия и Европейският парламент са разгласили голям брой резолюции и отчети, в които приканват страните от Европейски Съюз да одобряват България и Румъния в Шенгенската зона, само че това не е донесло забележими резултати, съобщи пред „ Известия “ Екатерина Захариева. „ Две страни – Холандия и Франция – към момента показват опасения във връзка приемането на България и Румъния в Шенген. След започването на миграционната рецесия мога да схвана тяхната паника, само че не мога да намеря действителни причини за отхвърли “, означи тя. „ Към 2011 година ние към този момент бяхме изпълнили всички механически условия, а в този момент, в изискванията на всеобщ приток на бежанци в Европейски Съюз, доказахме своята дарба да охраняваме външните граници на Евросъюза. Следователно, няма никакви учредения България и Румъния да не бъдат включени в Шенгенското пространство “, сподели Захариева.
Българският външен министър акцентира, че София ще продължи да води договаряния с тези две страни, с цел да ги убеди да одобряват страната в Шенген.
При това Захариева означи, че отсъствието на Шенген не е проблем за българите. „ Това ще бъде комфортно за чужденците, които по-късно ще могат да пътуват в страните от Европейски Съюз с българска виза “, счита тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР