Холандия е изтеглила посланика си от Турция, след като не

...
Холандия е изтеглила посланика си от Турция, след като не
Коментари Харесай

Холандия изтегли посланика си от Турция

Холандия е изтеглила посланика си от Турция , откакто не е съумяла да възстановява връзките си с последната, оповестиха от холандското външно министерство.

Отношенията сред Холандия и Турция се утежниха през предходната година , откакто холандските управляващи не разрешиха на турски министър да участва на проява в страната по отношение на турския референдум за увеличение на президентските пълномощия.

NL & Turkey have tried to reach an agreement on how to normalize bilateral relations. However, talks do not yet offer sufficient perspective on a settlement. Therefore, NL officially withdraws its Ambassador to Turkey. A pause in negotiations is in place. https://t.co/VBVDuOA89r
— Halbe Zijlstra (@HalbeZijlstra) February 5, 2018

" Ние не се разбрахме за това по какъв начин да възстановяваме връзките си ", акцентира външният министър на Холандия Халбе Зейлстра в " Туитър ".

Същевременно разяснявайки изказване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган от през вчерашния ден, че на Турция би трябвало да ѝ бъде предоставено участие в Европейския съюз, представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн уточни, че страната не се насочва към участие в Европейски Съюз, а по-скоро се придвижва в противоположната посока .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР