Холандецът Андре Койперс пропуснал да набере една нулаАндре Койперс набра

...
Холандецът Андре Койперс пропуснал да набере една нулаАндре Койперс набра
Коментари Харесай

Космонавт звънна погрешка на спешния номер 911

Холандецът Андре Койперс пропуснал да набере една нула

Андре Койперс набра простъпка номера на незабавните служби 911 (снимка: НАСА)

Член на екипажа на Международната галактическа станция е звъннал простъпка на телефона на незабавните служби в Съединени американски щати – 911, заяви софтуерното издание slashgear.com, базирайки се на холандски източници.

Андре Койперс, холандският космонавт на борда на МКС, несъзнателно е набрал незабавния номер, пропускайки една цифра, в опит да позвъни на външна линия (9), а по-късно на интернационална линия (011). Койперс е пропуснал да набере „ 0 “, вследствие на което позвъняването било ориентирано към незабавната работа.
още по тематиката
Центърът за полети на НАСА навреме записал позвъняването и изпратил електронно писмо на МКС с въпрос дали някой от астронавтите на борда на галактическата станция е набрал незабавния номер 911.

Позвъняването разтревожило НАСА – организацията неотложно проверила сектора, откъдето е набран номерът, само че не разкрила нищо тревожно. Койперс, от своя страна, удостоверил, че позвънил до незабавните служби несъзнателно и разказал за случая в ефира на холандска медия.

Космонавтите на борда на МКС могат да звънят на Земята когато и да е – да вземем за пример, на своите близки, с помощта на телефонна VoIP услуга и качествена галактическа връзка.

Случаят с Андре Койперс не е първото в историята на МКС инцидентно телефонно повикване. По-рано астронавтът Тим Пийк звънна простъпка на жена с думите „ Здравейте, това планетата Земя ли е? “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР