Холанд и компания спечелиха 191-вото дерби на Манчестър срещу историческия

...
Холанд и компания спечелиха 191-вото дерби на Манчестър срещу историческия
Коментари Харесай

Холанд доминира, Юнайтед страда

Холанд и компания завоюваха 191-вото дерби на Манчестър против историческия си противник Юнайтед с безапелационното 3:0. При това на “Олд Трафорд ”. Център на вниманието още веднъж стана дискусионно решение на съдийската бригада.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ADAM VAUGHAN

Шампионите не оставиха подозрения в превъзходството си и бяха явно по-добрият тим на терена. Те откриха резултата след доста противоречива дузпа. Хьойлунд задържа в наказателното поле при единоборство Родри, само че съдията в началото подмина обстановката. След интервенция от VAR обаче противоречивата дузпа въпреки всичко бе отсъдена и Ерлинг Холанд я трансформира в гол в 26 минута.

В 49-ата още веднъж норвежкият голаджия записа името си измежду голмайсторите след майсторски удар с глава, с който остави беззащитен вратаря на Юнайтед Онана. В края на мача Холанд можеше и да запише хеттрик. Вместо това той показва колегиалност, като не изпрати топката във вратата, а подаде на Фил Фодън, който оформи крайния резултат – 3:0.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ADAM VAUGHAN

С триумфа Сити се изкачи на третото място с 24 точки. Дистанцията с водача Тотнъм е едвам 2 т. и с еднакъв брой с втория Арсенал. Тежките дни за Юнайтед пък не престават. “Червените дяволи ” остават на осмото място с едвам 15 точки от 10 кръга, в които имат 5 победи и 5 загуби.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР