Хоконгската икономика отчита забавяне след над пет месеца политическа криза,

...
Хоконгската икономика отчита забавяне след над пет месеца политическа криза,
Коментари Харесай

Богаташ в Хонконг плати $970 000 за паркомясто

Хоконгската стопанска система регистрира закъснение след над пет месеца политическа рецесия, само че това не е попречило на един предприемач да заплати близо един милион $ за паркомясто, предават международните организации, представени от локални медии.

Тази голяма сума, платена от Джони Чъуан Шун Еъ, акцентира дълбоките финансови неравенства в хонконгското общество, където всеки пети живее под прага на бедността. Това способства за усилване на гнева на протестиращите.

Мястото за паркиране за 7,6 милиона хонконгски $ или 970 000 американски $ надвишава над трийсет пъти междинната годишна заплата в Хонконг.

Паркомястото е ситуирано в "Центърът " (The Centre), петият най-голям небостъргач в града, който беше на заглавните страници на вестниците преди две години, когато беше продаден за рекордната сума от над 4,5 мииарда евро (5,15 милиарда долара).

Така се трансформира в най-скъпата бизнес постройка в света. Тя принадлежеше на най-богатия предприемач в Хонконг Ли Ка Шън.

Компаниите за недвижими парцели, чиито акции поевтиняха през последните месеци, се оказват принудени да оферират отстъпки за нови планове и да понижават наемите за офиси.

Растежът на стопанската система тази година би трябвало да е сред 0 и 1,0 %, което е най-ниското ниво, записано от 2009 година.

Пазарът на недвижими парцели в Хонконг се трансформира в политически залог, до момента в който цените доста нарастват, принуждавайки някои дребни компании и търговски обекти да затварят порти поради прекомерно високите наеми.

В същото време жителите мъчно съумяват да намерят жилище на прилична цена.

Увеличението на цените на наемите за офис и жилищни пространства беше подхранено от притока на пари от китайски бизнесмени, показват локални организации.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР