Хок Тан, изпълнителният директор на Broadcom Още по темата Търговската

...
Хок Тан, изпълнителният директор на Broadcom Още по темата Търговската
Коментари Харесай

Broadcom придобива CA Technologies за почти 19 млрд. долара

Хок Тан, изпълнителният шеф на Broadcom

Още по тематиката
Търговската война Съединени американски щати - Китай е опасност за софтуерния бранш на световно равнище

Засега договарянията не реализират необикновен прогрес
14 май 2018
Съединени американски щати виждат риск за националната сигурност от договорката на Qualcomm и Broadcom

Потенциалната договорка сред Qualcomm и Broadcom се проверява от профилиран междуведомствен орган в Съединени американски щати
8 мар 2018
Broadcom покачва офертата си за Qualcomm до 120 милиарда $

Надеждата на американската компания е да се стигне до договорка
5 фев 2018
Qualcomm отхвърли офертата за 103 милиарда $ от Broadcom – била ниска

Производителят на мобилни чипове счита също, че евентулна договорка ще има проблеми с регулаторите
14 ное 2017
Broadcom приготвя оферта за пазаруването на Qualcomm

Ако производителите на чипове се слеят, това би била най-голямата договорка в историята на софтуерната промишленост
6 ное 2017
Qualcomm купува NXP в най-голямата договорка в бранша с чипове

Компанията ще заплати 47 милиарда $ за холандския производител
27 окт 2016 Производителят на информационни чипове Broadcom разгласи, че ще купи компанията за софтуерни решения CA Technologies за 18.9 милиарда $. Това е първото усвояване за Broadcom след блокирането на договорката за придобиване на Qualcomm от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано тази година, оповестява Financial Times.

Условията

Акционерите на CA Technologies ще получат 44.50 $ за акция, което е с 20% над цената на акциите на компанията на борсата, които се търгуваха за 37.21 $ на 11 юли. Сделката към този момент е утвърдена от борда на шефовете и на двете компании, само че следва да бъде утвърдена от регулаторите в Съединени американски щати и Япония.

През предходната година CA Technologies осъществя действен паричен поток от 1.2 милиарда $ и доходи от 4.2 милиарда $. Компанията употребява част от парите си за създаване на по-нов бизнес програмен продукт, основан на принадлежности за обмисляне, разработка и ръководство. Тази част от бизнеса набъбна с 13% предходната година до 1.7 милиарда $

Сделката отбелязва смяна в посоката на най-активния производител на чипове, като го насочва към пазара на инфраструктурен програмен продукт – това, кoeто е в центъра на корпоративните осведомителни системи.

Притесненията

Broadcom не възнамерява да желае утвърждение от комисията по задгранични вложения в Съединени американски щати (CFIUS) - междуведомственият държавен орган, който блокира сливането с Qualcomm по съображения за националната сигурност.

Компанията по-рано тази година реалокира корпоративната си централа от Сингапур в Съединени американски щати. Докато групата в последна сметка беше възпрепятствана да купи Qualcomm, нейната нова централа в Сан Хосе, Калифорния, би трябвало да я освободи от потребността от утвърждението на CFIUS в този момент.

CA Technologies беше в центъра на огромна счетоводна машинация преди повече от десетилетие, когато Санджай Кумар, тогава основен изпълнителен шеф, се призна за отговорен за обвинявания в измами с скъпи бумаги. Той бе наказан на 12 години затвор през 2006 година, като през предходната година беше освободен.

Акциите на CA Technologies скочиха с над 16% след новината. Тези на Broadcom се намалиха с 5% до 231.21 $, защото вложителите се тормозят за отклонението в нов пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР