Ходете на профилактичните си прегледи и не подценявайте личния си

...
Ходете на профилактичните си прегледи и не подценявайте личния си
Коментари Харесай

Проф. Сотир Марчев: Ходете на профилактични прегледи, не подценявайте лекарите

Ходете на профилактичните си прегледи и не подценявайте персоналния си доктор против вас. За това прикани проф. Сотир Марчев пред БиТиВи.

По думите му върху персоналните лекари се оказва огромен напън и огромно неодобрение

Той изясни, че температурата до 38 градуса не се смъква и не се намалява, а би трябвало да се смъкна, когато е малко над 38 градуса. За деца аспиринът е неразрешен и заради това най-честото лекарство, което се употребява против температура е парацетамолът. Хората, които взимат повече парацетамол имат по-рисково държание. Лекарства и заболявания трансформират нашето държание, посочи проф. Марчев.

Той добави, че проблемите с носа също са постоянно срещани. Когато е носът е запушен, тогава се поставят капки, които имат съдо-свиващо деяние.

Проф. Марчев засегна разяснява и кашлицата, която по думите му бива влажна и суха. Влажната кашлица не би трябвало да се потиска, а да се дават медикаменти, които вършат слюнката и храчките течни, до момента в който при сухата кашлица - тя повече ни дере гърдите и се дават други медикаменти. Пациентите не би трябвало да се самолекуват, когато имат болки в гърдите , когато имат компликации в дишането и когато има разлика в пулса и кръвното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР