Ходенето е добро за здравето, това вече го знаете. Но

...
Ходенето е добро за здравето, това вече го знаете. Но
Коментари Харесай

5 начина да направите разходката по-забавна

Ходенето е положително за здравето, това към този момент го знаете. Но би трябвало да деянията неизменност и да го вършиме постоянно, все едно е подготовка. За да сте непрекъснати в тренировките си обаче и да не си намирате всевъзможни оправдания да си останете на топло вкъщи, е нужно освен това. Трябва просто да извършите разходките забавни и занимателни.

Това ще се хареса освен на децата, а и на вас самите. И към този момент умората, неприятното време или неотложната работа няма да се трансформират в причина да пропуснете разходката.

Ето 5 метода, които ще ви оказват помощ да превърнете елементарната разходка в невероятна.

1. Намерете си компания. Когато сте повече хора, постоянно се случва нещо забавно и разходката добива напълно различен смисъл. Независимо дали сте единствено двамата с колегата си, очаквате бебе или сте излезли с децата, в случай че към вас се причисли и някой от приятелите ви със фамилията си, към този момент приказваме за премеждие.

2. Водете си дневник на разходките. Това следене може да бъде доста занимателно, в случай че към всяко излизане добавяте и някое ново усещане. Освен това е потребно и от чисто практична позиция – може по този начин да следите какъв брой километра изминавате всеки ден. А в случай че сте с децата, не пречи да превърнете дневника в албум със мемоари, в случай че включите и малко фотоси.

3. Слушайте музика или аудиокниги. Това важи в случаите, че се постанова да излезете сами на открито (ако сте бременна например). Може да употребявате времето, с цел да „ прочетете “ някоя книга или да се насладите на обичаната си музика. Така няма да се чувствате самотно по време на разходката.

4. Организирайте си конкуренция. Ако децата са повече, може да превърнете разходката в занимателно съревнование. Да засичате крачки, време и каквото още се сетите, в което естествено би трябвало да има и финални награди. Но внимавайте да няма афектирани и бъдете обективни. Идеята е да стимулирате децата да се движат повече, а не да чакат единствено премията.

5. Изберете живописни направления. Вместо да се разноските в близкия парк, който познавате детайлно, този път направете нещо по-смело и идете на място, което е ново за вас. Заедно ще откриете хубостта на природата, ще обходите алеите и ще натрупате нови усещания и страсти.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР