Ходене, говорене, хранене насън - чували сме за тези състояния,

...
Ходене, говорене, хранене насън - чували сме за тези състояния,
Коментари Харесай

Секссомния - състоянието, при което правиш несъзнавано секс по време на сън

Ходене, говорене, хранене насън - чували сме за тези положения, някои хора и са ги изпитвали. Всички те спадат към една категория нарушения на съня, наречени парасомнии - появяват се, когато мозъкът ни на процедура не спи.
 Сексът с оргазъм - по какъв начин ни прави по-влюбени в половинката
Как оргазмите ни карат да се влюбваме

На това се споделя химия

Към парасомниите обаче спада и още един тип, за който не се приказва толкоз доста, а е също обезпокоителен, въпреки и рядко срещан. Това е секссомнията или обяснена най-кратко - секс насън.

Този тип нарушаване на съня кара хората да демонстрират полово държание, в това число да говорят мръсно, да мастурбират и да вършат секс, до момента в който спят. Според доктор Карлос Шенк - професор и старши психиатър в медицинския център към университета в Минесота, секссомнията най-често се появява по време на най-бавния, най-дълбок стадий на съня, наименуван делта сън.

" Това е като тревога или задействане на централната нервна система ", добавя той.
 Снимка 663510

Проучване измежду 1000 души открива, че хората, които са имали секссомния най-малко един път в живота си, са малко над 7%. Почти 3% пък сега живеят с това положение.

На процедура то е мъчно за проучване, защото множеството хора нямат мемоари за дейностите си и осъзнават казуса едвам когато пострадат или схванат от колегата си.

Д-р Шенк изяснява още, че при секссомнията съзнанието е в бездънен сън, само че тялото е задействано. " Това е рисково, тъй като тогава започваш да вървиш, тичаш и правиш всевъзможни неща, без мозъкът ти да е безсънен. "

По думите му в действителност притеснителното за пациентите, страдащи от положението, е, че имат цялостна амнезия. Обикновено сътрудникът им ги пита за какво са го създали, а те дават отговор, че не си спомнят нищо, остават в действителност смутени и усещат виновност.
 Снимка 663516

Въпреки че по време на епизод на секссомния някои двойки вършат секс по единодушие, положението може да докара до правосъдни обвинявания. Факт е, че хора са били упрекнати в обезчестяване, откакто в своя отбрана са показали, че страдат от това разстройство.

Освен че може да има правни последствия от този вид полово държание, то е обезпокоително и поради това, че има доста неща, свързани с него, които здравните специалисти не схващат.

Д-р Шенк споделя, че не е ясна точната причина за секссомнията, само че се счита, че има връзка с генетиката на човек.

" Ако имате най-малко един директен родственик с парасомния, е по-вероятно да развиете такава. Колкото повече директни или непреки родственици имат парасомния, толкоз по-вероятно е положението да продължи и в зрелост или да се появи още веднъж ", добавя той.

Хората, които са по-склонни да развият секссомния, обикновено са тези, които към този момент имат друго парасомнично разстройство. Освен това секссомнията по-често се диагностицира измежду мъжете.
 Ракът на простата и постоянната еякулация като предварителна защита на болестта
Колко значим е оргазмът за мъжкото здраве

Колко постоянно е задоволително постоянно

Сред възможните варианти за лекуване са лекарства като клоназепам, както и въвеждането на промени в държанието за понижаване на напрежението и тревогата и по-добрия сън, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР