Ходът на Слави Трифонов да откаже мандата, без въобще да

...
Ходът на Слави Трифонов да откаже мандата, без въобще да
Коментари Харесай

Слави Василев: Борисов е политическо животно, но бъдещето принадлежи на Има такъв народ

" Ходът на Слави Трифонов да откаже мандата, без изобщо да се колебае, е тактически верен и това ще му донесе дивиденти. Причината за намаляващата разлика сред ГЕРБ и " ИТН " се крие точно в държанието на партията на Слави Трифонов. "
Това съобщи в предаването политологът Слави Василев. Той разяснява и политическите послания на премиера в оставка Бойко Борисов, както и методът на тяхното поднасяне.
" Борисов е политическо животно. Човек може да има всякакво мнение за него, той може по гащи да ви се появи с министрите, само че няма проблем с това, тъй като фигурата му е толкоз доминантна в българската политика, че можем да чакаме всичко от него. Никога не трябва да се съмняваме в неговата дарба за възкръсне или най-малко сигурно да се върне на сцената.
Колкото по-странни наподобяват неговите ходове, колкото и неуместни да наподобяват в очите на някои хора, Борисов си е извоювал този имидж и той работи в негова изгода. Мълчанието на Слави Трифонов и неговата партия или оскъдните им послания, не са в положение да отвръщат Борисов толкоз, колкото е належащо с цел да отстъпи първото място.
Борисов още е доста мощен и " ИТН " би трябвало доста деликатно да помислят по какъв начин ще играят против него, тъй като той не е за подценяване. От президента пък може да се появи огромната изненада ", счита той.
Политологът съобщи, че Българска социалистическа партия надали ще успее да сформира държавно управление, само че решението на Радев да даде мандата точно на тях е вярно, тъй като въпреки всичко те са партията, която го е издигнала.
Той обаче изрази мнение, че поддръжката за втория му мандат от социалистите е пристигнала прекомерно късно и това е повлияло отрицателно на изборния им резултат. Защото обликът на президента консолидира опозицията. В очите на обществото той е достойният съперник на модела Борисов. Именно тази неточност на Българска социалистическа партия й лиши второто място.
Все отново мога да предположа, че госпожа Нинова ще предложи кабинет. Шансовете подобен кабинет да бъде подсилен ми се костват дребни, само че можем да чакаме изненада. Да не забравяме, че в българския парламентаризъм се е случвало на третото разпределяне да се образува кабинет, уточни Василев.
Хората са отвратени от нашата политическа система. Писнало им е да гледат по какъв начин властта в България се образува въз основата на някакви сделки. Обикновено Борисов е в основата им, той е архитекта на всяка една власт. Затова ходът на Слави Трифонов е верен, когато отхвърля да взе участие в такива сделки.
" Народняшкият " жанр на Борисов му носи дивиденти, тъй като той реализира убеждението, че работа. Но посланията на " ИТН " също са сполучливи, въпреки и те да приказват малко, само че когато имат какво да кажат. Предстои сериозна борба, само че в случай че би трябвало да заложа на една от двете обединения, това ще бъде " ИТН ", уточни още той.
Пълното изявление с политолога можете да гледате във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР