Надеждите за сделката за спасяване на Wilko избледняват, докато администрацията се задава

...
Ходът би изострил риска за 12 000 работни места, което
Коментари Харесай

Ходът би изострил риска за 12 000 работни места, което би превърнало семейната верига в една от най-големите жертви на дребно от години.

Едно източник описа администрацията в четвъртък като „неизбежна“, с изключение на внезапната поява на нов спасителен план.

Заплахата от неплатежоспособност е надвиснала над Wilko от седмици и се засили миналия четвъртък, когато компанията подаде известие за намерение да назначи администратори, давайки й 10 работни дни защита от кредитори.

По-рано тази седмица Sky News разкри, че Gordon Brothers, Alteri Investors и Opcapita са проучвали оферти за компанията, някои от които биха запазили тя е извън администрацията.

Тези надежди вече са намалели, което означава, че PwC ще проведе допълнителен процес на продажба в администрацията или - ако това се провали - ликвидация на 93-годишната верига.

Wilko вече спря доставките по домовете на фона на битката за бъдещето си.

Прочетете още от бизнеса:
Наемите „продължават да растат“, тъй като предлагането пада под търсенето

Фирмите за водоснабдяване са изправени пред съдебни дела за искове за замърсяване

Компанията търгува от 400 магазина, което я прави един от най-големите частни търговци на дребно във Великобритания.

Както много улични търговци на дребно, тя е била засегнат от инфлационен натиск и предизвикателства във веригата на доставки.

През последните месеци се опитваше да финализира доброволно споразумение за компанията (CVA) - механизъм, който ще предизвика рязко намаляване на наемите в стотици магазини, но ще избегне затварянето .

Wilko, която е собственост на семейство Уилкинсън от създаването си, отказа коментар в четвъртък сутринта.

Марк Джаксън, главен изпълнителен директор на Wilko, каза наскоро: „Ние продължаваме да вярваме, че нашият стабилен план за възстановяване, със значителни икономии на разходи за повторно стабилизиране в ход, ще осигури печеливш Wilko и ще увеличи максимално значителните възможности, които знаем, че съществуват."

В края на миналия месец говорител на Wilko описа говорете за администрацията като за „неоснователна“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР