Хоакин Финикс спечели Оскар за най-добър главен за ролята си

...
Хоакин Финикс спечели Оскар за най-добър главен за ролята си
Коментари Харесай

Хоакин Финикс: Чувстваме се в правото си да осеменяваме изкуствено крава и да вземем бебето й

Хоакин Финикс завоюва " Оскар " за най-хубав основен за ролята си в " Жокера ", като холивудският артист изнесе мощно прочувствена тирада при приемане на премията, в която не пропусна да отбрани правата на онеправданите и да даде публичност на безгласните. Вижте част от речта, която Хоакин Финикс изнесе по време на формалната гала по връчване на премиите " Оскар " 2020.

" Mисля, че най-големият подарък, който ми направи, както и доста хора от [кино индустрията], е опцията да бъдем гласът на безгласните. Мислех си за някои тежките проблеми, с които се сблъскваме групово.

Мисля, че на моменти се усещаме или сме накарани да се усещаме, като че ли се борим за разнообразни дела. Но аз виждам подобие. Мисля, че без значение дали приказваме за неравноправие сред половете или за расизъм, за ЛГБТ права, за права на коренното население или за права на животните, ние приказваме за битката против несправедливостта.

Говорим за битката против настройката, че една нация, един народ, една раса, един пол, един тип, има право да ръководи, да употребява и управлява различен безнаказано.

Мисля, че станахме доста откъснати от естествения свят. Много от нас са отговорни поради егоцентричния светоглед и имаме вяра, че сме центърът на Вселената. Нахлуваме в естествения свят и го ограбваме поради неговите запаси. Чувстваме се в правото си да осеменяваме изкуствено крава и да вземем бебето й, макар безпогрешните й ревове от тъга. След това вземаме млякото й, предопределено за нейното теленце, и го прибавяме в нашето кафе и зърнени храни. "

Вижте цялата тирада на Хоакин Финикс в Ladyzone.bg.
Хоакин Финикс: Чувстваме се в правото си да осеменяваме изкуствено крава и да вземем бебето й Вижте цялата тирада на Хоакин Финикс, откакто завоюва премия "Оскар " за най-хубав артист за Жокера
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР