Хлябът на тези щандове е по 15 български стотинки и

...
Хлябът на тези щандове е по 15 български стотинки и
Коментари Харесай

Виденово време и в Истанбул - извиха се дълги опашки за хляб от 15 стотинки

Хлябът на тези щандове е по 15 български стотинки и макар че производството беше увеличено до 1,5 милиона на ден, той не доближава, заяви Нова телевизия.

Кризата е провокирана най-много от упоритостта на президента Реджеп Ердоган да не следва препоръките на финансовите специалисти. Вчера той се обърна към нацията с апел да имат доверие в икономическия му проект. Проучванията обаче сочат, че утвърждението му е спаднало до най-ниското равнище от 6 години.

И в Турция май се задава Ердоганова зима като нашата Виденова зима. В началото на 1997 година България се намира по едно и също време в тежка политическа и икономическа рецесия. Страната е в положение на хиперинфлация, откакто за по-малко от два месеца цената на един щатски $ от 500 доближава до 3000 лева Инфлацията е 300%. Левът се срутва, междинната заплата става 5 $. Магазините са празни, настанала е зърнена рецесия и самун се купува с купони. И разследване на всичко това - Виденов подава оставка.

Нещо сходно се случва и в Турция. Един самун се купува с една бала лири. Толкова костват и други артикули от първа нужда.В няколко огромни турски града се задават протести. Страшен за Ердоган е фактът, че младежите под 25-годишна възраст считат да не гласоподават за партията на Ердоган. Безработицата в Турция пораства, в страната обитават милиони бежанци, на които популацията все по-масово гледа като на опасност, а очевидно страдащият от разнообразни болести президент към този момент не наподобява като воин в очите на болшинството.

Българите пък се възползват от ниските цени в южната ни съседка. Над 1 000 000 нашенци са били на пазар в Одрин от началото на тази година, като всеки един е похарчил сред 100 и 250 евро. 1 лев към този момент наближава 8 турски лири и българите посрещат зората в Одрин. Това настояват пред турските медии локалните търговци. И няма по какъв начин да е другояче, като всевъзможен тип артикули на пазара излизат на българите на безценица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР