Хлябът е по-голям от всичко! Така че ни учеха в

...
Хлябът е по-голям от всичко! Така че ни учеха в
Коментари Харесай

Може ли кучето да яде хляб

Хлябът е по-голям от всичко! Така че ни учеха в учебно заведение. Без филия самун няма апетитен обяд е друга сентенция, с която не може да се спори. Кой от нас не обича примамливия, комфортен мирис на прясно изпечен самун!

Сега да отидем на разходка и да разгледаме най-близкия парк. Със сигурност някой към този момент е поръсил трохи за гълъбите и другите птици! Почти всички представители на света на птиците доста обичат хляба, тъй като той е толкоз богат на въглехидрати. Но дали е безвредно да храним кучето с самун?

Разбира се, концепцията не е да изпадаме в крайности. Давайте на кучето си самун, само че най-важното - поддържайте сдържаност в храненето на кучето с този артикул. Точно както при нас, хората, несъразмерният възторг към хлебните произведения постоянно води и до наднормено тегло при кучетата.

И в всекидневието експертите не виждат нищо неприятно да дадат на домашния си любим комат бял пшеничен самун. Но не като съществена диета! Хлябът за кучета е подобаващ единствено като лакомство.

Има ли ограничавания? Да, има. Преди да дадете самун на кучето, уверете се, че вашият домакински любим не страда от хранителни алергии. Както беше маркирано нагоре, хлябът е доста богат на въглехидрати, остатъкът от които води до затлъстяване.

Освен това, въвеждайки самун в диетата, уверете се, че кучето води деен метод на живот, изразходва доста сила, получава задоволително благоприятни условия за разходка. Ако вашият домакински любим избира нормалния затънал метод на живот, присъщ и за хората, хлябът не е за предпочитане.

Освен това, не всеки самун е потребен за вашето куче. След като посетите който и да е супермаркет, в отдела за самун ще видите доста разнообразни сортове, в това число ароматизирани, с лук, чеснови багети и други

 Отровни храни за кучета

Както помним лукът и чесънът във всичките им форми са отровни храни за кучетата. Хлябът с разнообразни аромати и подобртели също не е подобаващ (а и за вас самите не предлагаме да избирате такива продукти).

Ароматизирани кифлички със стафиди, поръсени с ядки и други вкусни добавки наподобяват ужасно. Но на кучетата не би трябвало да се дава нещо сходно, изрично! Грозде, стафиди, многото разновидности на ядки са токсични за нашите четириноги другари.

Смята се, че парче самун ще избави обстановката, в случай че домашният любим погълне нещо неядливо, някаква остра кост, която може да нарани хранопровода.

Ако четете форумите за кучета, можете да намерите хвалебствени оди за такава диета и сходен способ. Във всеки случай той не съставлява сериозна заплаха.

Но има доста по-подходящи способи Бихме ви посъветвали да лекувате диария при кучето с варен ориз или части несолено варено пиле. Неконцентриран пилешки бульон също е подобаващ.

Но що се отнася до погълнатите кости, по-добре е да не губите време за опити, а да побързате и неотложно да посетите ветеринарен доктор.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР