Хлябът е един от основните продукти, които присъстват на трапезата

...
Хлябът е един от основните продукти, които присъстват на трапезата
Коментари Харесай

Не си и помисляйте да консумирате ТОЗИ тип хляб, защото е опасен

Хлябът е един от главните артикули, които участват на трапезата в дома на българското семейство. Често ще чуете по какъв начин някой не е съумял да се нахрани задоволително заради неналичието на самун. И това евентуално е по този начин, защото не е загадка за никого, че той засища глада, както никой различен. Навярно всички сме осведомени с вредите от тестените произведения и по-специално от бялото брашно. Въпреки че този вид брашно е най-евтин, това не го прави най-полезен. Чували сме за проблеми като затлъстяване, глутенова нетърпимост и така нататък В тази публикация обаче ще разгледаме заплахите не от бялото брашно, а от хляба, инфектиран с плесен.

Когато срокът на валидност при хлебните произведения изтече, върху тях нормално се образува плесен (плесен). Ще го разпознаете като синьо-зелена мека повърхнина. Плесента е от фамилията на гъбите и се развива също толкоз бързо, колкото тях.
 Баница от остарял самун – тази рецепта се трансформира в цялостен ХИТ измежду домакините Баница от остарял самун – тази рецепта се трансформира в цялостен ХИТ измежду домакините
Тази баница от остарял самун е същинска вкусотия, която се подготвя за нула време и с шепа артикули. Тя напълно не е по-малко вкусна от тази...

Понякога си мислим, че е добра концепция просто да отстраним засегнатите сектори и да изядем останалата част, която на пръв взор не наподобява инфектирана. Това обаче не е по този начин. Заразата е по целия самун, въпреки и забележима единствено на някои места. Обяснява се с това, че продуктите, съдържащи влага са като магнит за мухъла. Той прониква във всяка парченце (дори да не го виждаме с просто око), защото водата не се съдържа единствено в средата или пък единствено в коричката на резена. Поглъщането на мухлясал самун никога не е добра концепция. Първо, че усетът се трансформира и второ, че това може да докара до куп неприятни последствия, като стартираме от разнообразни типове алергии и приключим до проблеми с дихателната система. Употребата на консерванти в храните се изяснява с това, че те предотвратяват точно появяването на плесен. Всички храни, които съдържат влага, са изложени на заплаха от болестта.

Обикновено човешкият организъм е задоволително здрав от позиция на имунна система, с цел да се оправи с неприятностите, в случай че погълнем плесенясала храна. Това обаче не важи за всеки един човек. При съществуването на слаба имунна система може да се стигне до съществени затруднения като да вземем за пример: суха и люспеща се кожа, изпотяване, болежка в корема, диария, уязвимост, отмалялост, гадене, загуба на вкус, световъртеж, замаяност, странене усет в устата и други Всички от посочените затруднения варират от леки до тежки според от самостоятелните разлики на всеки организъм.

Ако забележите някои от посочените признаци, е желателно да се свържете със експерт. За да дефинират дали имате алергия към плесен, най – евентуално ще ви подложат на редица кожни или кръвни проби. Не предприемайте самолечение у дома.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР