Хлор, произведен в Германия, и димни гранати, произведени в британския

...
Хлор, произведен в Германия, и димни гранати, произведени в британския
Коментари Харесай

Гранати от Солсбъри открити в Сирия

Хлор, създаден в Германия, и димни гранати, създадени в английския град Солсбъри, са открити в предградието на Дамаск Източна Гута, заяви през вчерашния ден говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, представена от РИА “Новости ”.

“В освободените територии в Източна Гута сирийските държавни сили са намерили контейнери с хлор – едно от най-страшните химически оръжия, от Германия, а също димни гранати, създадени в – забележете, Солсбъри ”, разгласи на постоянния си брифинг Захарова.

В Солсбъри на 4 март бяха открити в безсъзнание някогашният двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Според следствието на Лондон те са били отровени с химикала “Новичок ”, създаден в Съюз на съветските социалистически републики, и на тази основа кралството упрекна Москва за офанзивата. Впоследствие Юлия се възвърне и бе изписана от болница, а татко й излезе от кома.

Недалеч от Солсбъри се намира и английската военна лаборатория “Портън Даун ”.

Захарова уточни, че е доста мъчно да се разяснява фактът, че в Източна Гута са открити оръжия западно произвеждане, тъй като той “подронва вярата в човечността на обособени страни ”. “Разбира се, тук не става въпрос за задачите на страните, а за тези политици и ръководители, които взимат сходни решения и дават съответните заповеди ”, означи Захарова.

Западът упрекна Дамаск, че е употребявал химическо оръжие в офанзивата си на 7 април против сирийския град Дума, който се намира наоколо до Източна Гута. Дамаск отхвърли обвиняванията, а Русия разгласи, че няма доказателства за осъществено химическо нахлуване. На 14 април Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия, за които обясниха, че целят въздържане на режима на Башар Асад от бъдещи химически офанзиви.

Захарова през вчерашния ден уточни, че същинската цел на ударите е била да дадат време на екстремистите да “стегнат редиците си ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР