Хлътнал асфалт на кръстовището ул. „Индустриална” и „Кукленско шосе” в

...
Хлътнал асфалт на кръстовището ул. „Индустриална” и „Кукленско шосе” в
Коментари Харесай

Омагьосана дупка пред хотел Родопи подлуди шофьорите СНИМК...

Хлътнал асфалт на кръстовището ул. „ Индустриална” и „ Кукленско шосе” в регион „ Южен” къса нервите на водачите към този момент близо месец. Дупката може да потроши минаващите коли, изключително преминаващите на по-висока скорост.

Мястото е тъкмо до хотел „ Родопи” и е под кръпка на платното, където очевидно има подземна инфраструктура.

Най-куриозното е, че към момента не е ясно кой е провинен за пропадането на асфалта, който е вдлъбнат повече от педя. Другата особеност е, че омагьосаната дупка цъфва още веднъж след всеки ремонт.

От кметството на „ Южен” считали в началото, че става въпрос за недобре сложена тръба отблизо дружество. Въпреки това незабавно се заели с ремонта.

Главният инженер в регион " Южен " Константин Георгинов изясни пред " Марица ", че два пъти е копано да се поправи хлътването – и двата пъти асфалтът пропада отново. Така и не излиза наяве за какво.

„ Ние поправяме – мястото отново си пропада! Уведомихме „ Сити газ” тъй като там минава едно тяхно трасе – съгласно тях всичко е изрядно. Уведомени са и ВиК, защото в южна посока минава техен водопродвод. Съмнението ни е, че там нещо работи за това проваляне. Може да е дребна повреда, която непрекъснато пропуща вода”, допуска инж. Георгинов.

При „ Сити газ” няма особеност в отчитането на подаването – значи няма огъната или деформирана тръба, считат от компанията.

От ВиК също дали отговор на двете известия от кметството, че казусът не е в тяхната инфраструктура.

Там няма наш тръбопровод - това са тръби за газопадаване, което значи, че няма по какъв начин да ние да работим там. Някакво комплициране се е получило, допускат от водното сдружение.

„ Трябва да предизвикваме едно затваряне на кръстовището – да се изкопае отново и да забележим какво ще излезе отдолу”, надява се да се откри решение инж. Георгинов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР