Хизбула предупреди Израел заради граничния спор с ЛиванЛидерът на ливанската

...
Хизбула предупреди Израел заради граничния спор с ЛиванЛидерът на ливанската
Коментари Харесай

Хизбула предупреди Израел заради граничния спор с Ливан

Хизбула предизвести Израел поради граничния спор с Ливан
Лидерът на ливанската екстремистка групировка " Хизбула ", Хасан Насралла, насочи през днешния ден предупреждение към върлия си недоброжелател Израел заради различието за морската граница измежду двете страни, като показа, че " всяка ръка ", която посегне да открадне благосъстоянията на Ливан, " ще бъде отрязана ", заяви Асошиейтед прес.

Коментарите на лидера на " Хизбула " идват на фона на интензифицираните усилия на Съединени американски щати да разрешат продължаващия повече от десетилетие спор за морската граница измежду Израел и Ливан, които обществено са в състояние на война от основаването на еврейската страна през 1948 година И двете страни претендират за 860 квадратни километра от Средиземно море.

Ливан претендира също, че газовото находище " Кариш " се намира в оспорваните води, за които се водят преговори, досега в който Израел споделя, че то се намира в интернационално признатата му изключителна икономическа зона. Амос Хохщайн, старши съветник по енергийната сигурност в Държавния департамент на Съединени американски щати, който играе ролята на посредник в различието, се срещна с високопоставени ливански представители миналата седмица.

След договарянията той показа, че позициите на двете страни се приближават до осъществяване на споразумение по различието. По-късно бе оповестено, че Хохщайн е посетил Израел и се чака да се върне в Бейрут през идните седмици, за да заяви израелските отговори на ливанските искания. Израел и " Хизбула " са върли врагове и водиха едномесечна война през лятото на 2006 година, припомня АП.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР