Хизбула е в пълен хаос сега, обясни проф. Михаел Бар

...
Хизбула е в пълен хаос сега, обясни проф. Михаел Бар
Коментари Харесай

Проф. Михаел Бар-Зоар: Хизбула е в пълен хаос сега

" Хизбула " е в цялостен безпорядък в този момент, изясни проф. Михаел Бар – Зоар.

" В целия свят това се пояснява като най-сполучливата интервенция в историята на тайните служби. Тя нямаше за цел да убива или ранява хора. Целта беше да избухнат тези пейджъри и да се разбие цялата система на връзка на " Хизбула ". И съумя. Всички връзки сред централните щабове и бойците, и офицерите – всичко е спряно. " Хизбула " е в цялостен безпорядък ". Това разяснява проф. Михаел Бар – Зоар в ефира на NOVA.

" Израел не ликува, тъй като знаем доста добре, че това е единствено една интервенция от цяла верига. " Хизбула " ни атакува на 8 октомври, като се идентифицираха с " Хамас " в Газа. Оттогава до момента те бомбардират Северен Израел всеки ден и всяка нощ ", съобщи проф. Бар-Зоар. Бомбардировки е имало и през днешния ден, сподели още той.

Относно обвиняванията на Реджеп Ердоган, че Израел разраства спора и го разгръща на територията на Ливан и Сирия, проф. Бар-Зоар съобщи: " Първо на първо към този момент е време да се прекара спора на територията на Ливан. Досега е бил на наша територия – всички израелски селища в северната част на страната, са изцяло евакуирани. Разрушени са едно след различен ".

Опасенията, че може да пламне целия Близък Изток, проф. Бар-Зоар сподели:

" Борим се на 7 фронта – Газа, Хизбула, Иран, Йемен и хутите, милициите в Сирия, Ливан и Ирак, Западния бряг. Ние през днешния ден се борим срещу 7 врагове ".

Той разяснява и замесването на България от унгарска медия в търговията с пейджърите. От ДАНС изрично отхвърлят сходна информация след направена инспекция.

" Няма заплаха нито за България, нито за Унгария. Много секрети служби основават в чужбина такива кухи компании, с цел да се приближат до враговете си и да продават дефектирани елементи ", сподели проф. Бар-Зоар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР