Хитовете We Will Rock You и We Are the Champions

...
Хитовете We Will Rock You и We Are the Champions
Коментари Харесай

Наградите „Оскар“: „Зелената книга“ е най-добър филм, „Бохемска рапсодия“ – с 4 статуетки

Хитовете " We Will Rock You " и " We Are the Champions " на именитата група " Куийн " сложиха разтърсващо начало на 91-ата гала по връчването на филмовите награди " Оскар ".
Появата на рок легендите и вокалиста Адам Ламбърт на сцената в " Долби Тиътър " беше неочаквана, без анонс - през тази година уредниците взеха решение шоуто за първи път да протече без водещ.
За първи път рок величия вместо кинозвезди откриват церемонията.
Решението беше взето, откакто артистът Кевин Харт, който трябваше да води празничната вечер, беше махленски в хомофобски изявления.

Тазгодишният театър ще остане в историята и с истинската си сценография.

Най-престижният " Оскар " - за най-хубав филм, беше присъден на " Зелената книга ".
Кинотворбата, която беше номирана в пет категории, завоюва още две статуетки. Призът за най-хубава поддържаща мъжка роля предстоящо отиде при Махершала Али.
Третият " Оскар " за " Зелената книга " е в категорията за автентичен сюжет, в която бяха отличени Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели - изключително оспорвана премия предвид на конкуренцията от страна на " Фаворитката ", " Рома ", " Вице ".

​​ " Това е сбъдната фантазия! Направихме този филм с обич, с деликатност, с почитание ", споделиха основателите на " Зелената книга ". В екипа, който се появи на сцената, беше и българинът Димитър Маринов, който носеше българско знаменце на церемонията в " Долби тиътър ".

Наградата за най добър филм беше оповестена от актрисата Джулия Робъртс, която отдаде дължимото на всеки от осемте номинирани кино лентата, определяйки ги като неповторими. В тази категория наред със " Зелената книга " се състезаваха " Черната пантера ", " BlacKklansman ", " Бохемска рапсодия ", " Фаворитката ", " Зелената книга ", " Рома ", " Роди се звезда " и " Вице ".

" Независимо какъв си и къде живееш, тези филми ни сплотяват " - сподели Джулия Робъртс.

" Оскар " за най-хубава постановка завоюва Алфонсо Куарон за кино лентата " Рома ".
Развълнуван, той благодари на академията, че е отличила филм за една елементарна жена - " една от милионите по света, които исторически са били в мазето на международното кино, тъй като никой не ги е забелязвал ". Режисьорът благодари също на фамилията си и на Мексико за своето достижение.

" Рома " беше отличен и в категорията за чуждоезичен филм, както и за за операторското майсторство на Алфонсо Куарон.

За най-хубав артист в основна роля Киноакадемията дефинира Рами Малек за облика на Фреди Меркюри в " Бохемска рапсодия ". Той благодари сърдечно на " Куийн " за опцията да бъде част от тяхната история. Самият той е наследник на имигранти от Египет и намира доста общо сред себе си и Фреди Меркюри.

Екипът на " Бохемска рапсодия " сграбчи още три статуетки - за монтаж, тон и звуков монтаж.

Наградата за най-хубава актриса в основна роля завоюва Оливия Коулман за ролята й във кино лентата " Фаворитката ". Актрисата изглеждаше съвсем шокирана от премията, за която беше номинирана за първи път. Тя призна, че съперниката й за наградата Глен Клоуз е неин кумир и че постоянно е желала да бъде като нея.
" Фаворитката " е огромният губещ на тазгодишните награди, защото завоюва единствено в една от десетте категории, за които беше номиниран.

Първият " Оскар " на церемонията довечера - за поддържаща женска роля, отиде при Реджина Кинг за осъществяването й във кино лентата " Ако Бийл стрийт можеше да приказва ". Тя беше отличена измежду мощна конкуренция - в същата категория бяха номинирани Ема Стоун и Рейчъл Уайз за " Фаворитката ", Ейми Адамс за " Вице " и Марина де Тевира за " Рома ".

За приспособен сюжет бяха наградени Чарли Уахтел, Дейвид Рабиновиц и Спайк Лий за кино лентата " BlacKkKlansman ".

Три наградата завоюва и " Черната пантера " - за истинска музика на Лудвиг Йорансон, за костюми и за дизайн на продукция.

В категорията за най-хубав анимационен филм беше отличен " Спайдърмен в Спайди-вселената ".

За най-хубава ария беше отличена " Shallow " на Лейди Гага и Брадли Купър от кино лентата " Роди се звезда ".

" Оскар " за най-хубави образни резултати завоюва филмът " Първият човек ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР