Хитовете от световноизвестния фестивал звучат в Зала 1 на НДК

...
Хитовете от световноизвестния фестивал звучат в Зала 1 на НДК
Коментари Харесай

Музикалната магия на Санремо завладява и София

Хитовете от световноизвестния фестивал звучат в Зала 1 на НДК на 15 октомври.

Знаменитото италианско шоу " Magic of Sanremo " потегля на европейско турне. Хитовете на световноизвестния музикален фестивал в Италия ще звучат и в България. Така магията на италианската музика ще завладее и София на 15 октомври 2023, като музикантите от Ботуша ще изнесат концерт в Зала 1 на НДК.

Зрителите  ще имат опцията да чуят именити шлагери в осъществяване на четири италиански звезди под съпровода на оркестъра от 26 музиканти на Национална Софийската филхармония.

Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали... Тези превъзходни гласове, покорили международните подиуми, съвършено предават настроението на най-известните шлагери.

Концертът ще дирижира известният израелски маестро Дан Рапопорт, под чиято палка свирят разнообразни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.

" За една вечер ще се придвижите в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате възприятието на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от основаването на фестивала до наши дни ", показа пред 24 Часа уредникът на концерта Евгения Стайловска-GOST. 

Меломаните ще могат да си припяват обичаните песни. От сцената ще звучат " Воларе ", " Феличита ", " Италиано ", " Сузана " и доста други.

Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години. Той се трансформира в един от най-популярните състезания за естрадни песни в света и стана подстрекател на " Евровизия ". Участието в Сан Ремо сложи началото на кариерата на доста световноизвестни италиански артисти, сред които Андреа Бочели, Паола и Киара, Лаура Паузини и Джилиола Чинкуети.

Фестивалът към този момент дълги години е едно от най-важните културни събития в страната, а за останалия свят се трансформира в емблема и знак на Италия. Малкото и картинно градче Сан Ремо на брега на Лигурско море, хазаин на фестивала, през днешния ден е известно по всички краища на земята.

" Отдавна не бях виждал публиката да е толкоз възхитена, както в това шоу, наречено „ Магията на Сан Ремо “. Беше толкоз хубаво, занимателно, носталгично и от време на време даже прочувствено. С великите италиански любовни песни на всички времена от фестивала в Сан Ремо сетивата ни се скитаха из районите на Италия ", споделят фенове, участвали на шоуто.

Повече за мероприятие: 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР