Хитът по време на пандемията Zoom инвестира в перспективни стартъпи(снимка:

...
Хитът по време на пандемията Zoom инвестира в перспективни стартъпи(снимка:
Коментари Харесай

Летящият високо Zoom поглъща стартъп за $15 млрд.


Хитът по време на пандемията Zoom влага в перспективни стартъпи
(снимка: CC0 Public Domain)

Zoom, който излетя високо по време на пандемията, купува заоблачен стартъп в договорка за съвсем 15 милиарда $. Поглъщането се обрисува като едно от най-големите на ИТ пазара напоследък.

Компанията Zoom Video Communications ще придобие доставчика на облачни услуги Five9 за сумата от 14,7 милиарда $. Сделката би трябвало да бъде подписана през първата половина на 2022 година, заяви.

Съгласно съглашението, оповестено в неделя, договорката предстои на утвърждение от акционерите на Zoom. След това облачната компания ще стане оперативно звено на Zoom. По-рано Five9 взе участие в тестването на съоръжение, което Zoom създава.

През 2020 година акциите на Zoom нарастнаха петкратно, а пазарната капитализация на компанията надвиши $100 милиарда Този растеж беше провокиран от локдауна, когато за отдалечена работа и образование, както и за връзки.

Тази година вложителите показаха опасения, защото стопанската система се отвори и огромна част от популацията се имунизира против ковид. Но продажбите на услуги от Zoom набъбнаха със 191% през първото тримесечие, спрямо предходното. Приходите за същия интервал се повишиха до 956,2 милиона $, по отношение на 382,2 милиона $ преди една година.
още по тематиката
Като цяло за годината Zoom чака продажбите ѝ да набъбнат единствено с 50%, заради закъснение в търсенето на онлайн видеоконференции.

Същевременно компанията разгласи усъвършенствания на платформите си и фонд за рисков капитал на стойност 100 милиона $. В края на юни Zoom закупи немския стартъп Kites (Karlsruhe Information Technology Solutions), който създава технология за превод на тирада в действително време.

Zoom има намерение да интегрира технологията на Kites в своята услуга, а екипът на стартъпа от 12 откриватели ще помогне на компанията да „ усъвършенства продуктивността и успеваемостта на като даде на потребителите на Zoom многоезични благоприятни условия за превод ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР