ХистоСкенинг ТТ е диагностика от ново поколение на рака на

...
ХистоСкенинг ТТ е диагностика от ново поколение на рака на
Коментари Харесай

„Медикус Алфа“- единствена клиника в България, предлагаща ХистоСкенинг за откриване на рак на простата

ХистоСкенинг ТТ е диагностика от ново потомство на рака на простатата. Стандартната биопсия на простата е присъща с висок % фалшиво-негативни резултати за простатен карцином.  Чрез Хистоскенинг биопсия е открит рак при над 60% от пациентите със задържащи се нараснали равнища на простатен туморен маркер, които при предишни общоприети биопсии са получили диагноза „ доброкачествена хиперплазия на простата “!  
Прочетете още
Хистоскенинг поправя на 100% пропуските на общоприетата биопсия на простата, което има голям здравен и обществен резултат за тази група пациенти. Методиката обезпечава  навременна вярна диагностика и лекуване, доста повишен късмет за цялостно изцеление, повишение продължителността и качеството на живот на пациентите. Разликата сред ориентираната и общоприетата простатна биопсия е в технологията на взимане на материал: при общоприетата биопсия няма по какъв начин да се наблюдава дали взетата проба е от зоната на променена тъкан или от здрава такава.  Това е повода да има значителен брой пациенти, чиито лабораторни резултати водят до подозрения за развиване на раково заболяване на простата, само че биопсията не може да потвърди този развой.

Технологията

ХистоСкенинг ТТ (True Targeting) е система за  тъканна диференциация с 3D навигация на биопсичната игла, което дава опция за диагностика на рака на простата от ново потомство.  Това е единственият способ за осъществяване на ориентирана простатна биопсия, който се ползва в България, а „ Медикус Алфа “ е единствената клиника, разполагаща с такава инсталация . Насочената биопсия посредством хистоскенинг е в положение с съвсем 100% акуратност да разпознава злокачествено огнище в простатата с величина 0.2-0.5мм, като по този метод превъзхожда  по точност дори магнитно-резонансната томография. Апаратът е обвързван в действително време с база данни на производителя, съдържаща резултатите от над 5 милиона процедури, осъществени в целия свят. Това понижава до най-малко вероятността от субективна неточност и дава на пациента гаранция, че ще получи най-точната допустима диагностика.

Нашият опит

В клиника „ Медикус Алфа “ технологията хистоскенинг се ползва към този момент осма година. Изследвани са над 1300 пациенти от цялата страна, които  са предпочели „ Медикус Алфа “ поради неповторимите диагностични и лечебни благоприятни условия, които предлага. При над 350 от тях е открит недоброкачествен развой. Собствената ни статистика демонстрира, че повече от 50% от хората, за които това е повторна,или трета биопсия, се оказват с карцином. Благодарение на опциите, които ориентираната биопсия дава, тези хора са получили навременно лекуване и късмет за доста по-високи дълготрайност и качество на живот.



Как работи хистоскенинг


ХистоСкенинг ТТ е система за  тъканна диференциация с 3D навигация, предоставяща на уролога незаменима образна информация. Изследването се прави под упойка. Чрез трансректално ултразвуково проучване апаратът „ разпознава “ зоните с променени тъкани и ги оцветява в алено. Урологът има директна видимост посредством ултразвуковото изображение, както и скица на изменените зони, която профилираният програмен продукт основава автоматизирано.

За всяка зона софтуерът калкулира и демонстрира оптималния път на биопсичната игла през тъканта до задачата на биопсията и дефинира точната нужна позиция на ехографската сонда за прецизното постигане до задачата. Това дава опция за извънредно тъкмо установяване на процесите, довели до тъканните промени и свежда до най-малко вероятността от неточности.

Диагностичната акуратност на ХистоСкенингТТ доближава от 92-99%, с което доста превъзхожда всички останали способи за образна диагностика и биопсия на простата. Технологията  е целесъобразна и за прецизиране на оперативната интервенция преди осъществяването на нерв-съхраняваща радикална простатектомия, за усъвършенстване: посредством установяване на размера, разположението и степента на разпространяване на тумора, операторът може да вземе решение дали да резервира или не прилежащия съдовонервен вързоп, т.е. да запази или не еректилната функционалност на мъжа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР