Хисарската фирма AGNON - производител на т.нар. ракетни печки, е

...
Хисарската фирма AGNON - производител на т.нар. ракетни печки, е
Коментари Харесай

Наша фирма в битка за 1 млн. долара

Хисарската компания AGNON - производител на така наречен ракетни печки, е един от четирите български финалисти, които ще се борят за награден фонд от 1 млн.щ.д. Тя е във фокуса на интернационална самодейност за търсене на бизнес планове със обществена значителност - Chivas Venture 2018. Тази година в конкуренцията са включени 29 страни от пет континента, сред които и България, оповестиха уредниците. В локалното издание на състезанието са взели присъединяване 53 започващи компании, организации и обществени бизнесмени. AGNON е основана от софтуерните експерти Живко Стефанов и Стойно Калвачев.

Те са изобретатели на специфичен вид ракетна печка „ Гамера”, показана на миналогодишния биофест в Садово, за което „ Марица “ писа. Печката работи на дърва, високоефективна е и отделя извънредно малко въглеродни излъчвания. Вторият български финалист е Checkpoint Cardio - една от дребното компании в света, която е създала система за онлайн наблюдаване на пациенти, незабавна реакция, предварителна защита и диагностика в действително време. В Nasekomo пък употребяват технология, която трансформира органичните боклуци в различен източник на протеини посредством развъждането на ларви на инсекти. Четвъртият български финалист в конкуренцията за крупната сума е Jamba - онлайн платформа, която свързва бизнеса с хората с увреждания в България, оптимизирайки процеса за тяхната интеграция в пазара на труда.

Компанията победител, която ще показа България на световния край и ще се бори за дял от наградния фонд от 1 млн.щ.дол., ще стане ясна в границите на особено събитие, в което участниците ще показват концепциите си пред журито на състезанието. Българският край ще се състои на 12 януари в столичната изложба „ Сан Стефано “.

Българските спечелили в локалния кръг на Chivas Venture 2018 ще бъдат част от международнa едноседмична бизнес стратегия в Оксфорд, която ще им помогне да развият концепциите си по-успешно. На идващия стадий от надпреварата ще се организира онлайн гласоподаване на публиката, която ще дефинира по какъв начин 250 хиляди $ от общия награден фонд да бъдат разпредели сред спечелилите от локалните кръгове на състезанието. На огромния край тази година интернационалното жури ще разпредели дяловете от останалите 750 хиляди $ награден фонд.
тагове компания хисар летяща печка конкурс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР