Хирурзите стартираха нова техника за използване на 3D отпечатани модели

...
Хирурзите стартираха нова техника за използване на 3D отпечатани модели
Коментари Харесай

Хирурзите разработват 3D отпечатани модели на черен дроб, за да планират сложна операция на рак

Хирурзите стартираха нова техника за потребление на 3D отпечатани модели на черния дроб на пациенти, с цел да им оказват помощ да извършат комплицирана интервенция при рак.

Медици в University Hospital Southampton бяха подкрепени от Planets Cancer Charity, с цел да оказват помощ за производството на модели, които са съобразени с всеки пациент, с цел да възнамеряват интервенция и да обезпечат най-хубавите резултати от „ необратимите стъпки “, осъществени по време на интервенция.

Данни от CT и MRI сканирания на пациенти с хилурен холангиокарцином, тип рак на жлъчните пътища, се употребяват за основаване на подробни физически модели.

Тези по-късно се проучват от хирурзите, с цел да открият дали туморът може да бъде безвредно отхвърлен, решение, което преди този момент не можеше да бъде взето, до момента в който интервенцията фактически не е почнала.

Арджун Такхар, съветник хирург за хепатобилиарен и рак на панкреаса, сподели: „ 3D отпечатаните модели от ден на ден се употребяват за подкрепяне при вземането на решен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР