Хирургът в Пирогов Стоян Сопотенски обяви, че няма как болницата

...
Хирургът в Пирогов Стоян Сопотенски обяви, че няма как болницата
Коментари Харесай

Д-р Сопотенски: Не можем да сложим охрана на всеки пациент

Хирургът в ”Пирогов ” Стоян Сопотенски разгласи, че няма по какъв начин болничното заведение да постави защита на всеки пациент, с цел да се избегнат случаи на принуждение. Според него сходни произшествия има и в други страни, само че там се постановат строги санкции за тях. Вчера стана ясно, че 18-годишен е пребил здравна сестра в незабавния център " Пирогов” в петък вечерта.

След като я оставил в безсъзнание, отишъл да души пациент, с цел да му отключи вратата на отделението. Агресивният юноша е избягал от болничното заведение и към момента не е хванат.

Директорът на " Пирогов” проф. Асен Балтов призна, че има пропуски в защитата на болничното заведение и даде обещание спомагателни ограничения.

" Подобни неща се случват и в други страни, само че там има строги санкции – в Германия е три години ефикасна присъда. У нас – санкция, няма възмездие”, разгласи доцент Сопотенски пред bTV.

Той прикани всички институции да си свършат работата по следствието на случая и законът да се приложи в цялата му тежест.

" Нямам по какъв начин до всеки пациент да се сложи охранител. Извършителят би трябвало да бъде хванат, наказан и осъден, да се знае, че има правила в тази страна. Трябва да има съответни санкции ", разяснява той поръчката на шефа си за повече ограничения в болничното заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР