Хирургът, който прави гинекологични прегледи, е временно отстранен от работа,

...
Хирургът, който прави гинекологични прегледи, е временно отстранен от работа,
Коментари Харесай

Отстраниха временно хирурга, правил гинекологични прегледи в болницата в Ямбол

Хирургът, който прави гинекологични прегледи, е краткотрайно отхвърлен от работа, оповестиха от лечебното заведение. Причината е журналистическото следствие за доктор Артур Полшиков, който пробва да убеди млада жена, че е належащо да ѝ направи гинеколкогичен обзор, за който той няма право. Това потвърдиха и редица специалисти.
Припомняме, че същият доктор, е арестуван пред 2020 година от ГДБОП за владеене и разпространяване на детско порно.



Прокуратурата в Ямбол се е самосезирала по случая. По неофициална информация докторът е отхвърлен от още няколко лечебни заведения в страната по съмнение за педофилски прояви.
Ето и част от позицията на ямболската болница:
" След публикуването на материала със заповед на изпълнителния шеф на МБАЛ " Свети Пантелеймон " - Ямбол АД е разпоредена втрешна инспекция и свикана Комисията за Медицинска нравственос и Деонтология кьм ЛЗ. Д-р Артур Полшиков е краткотрайно отхвърлен от работа до привършване на инспекция. Държа да подчертая, че от назначението му до през днешния ден против доктор Артур Полшиков в лечебното заведение няма постьпили публични тъжби. Въпреки това, рьководството на МБАЛ " Свети Пантелеймон " - Ямбол АД намира за належащо казусът да бъде обяснен и изрично се афишира против каквито и да е нарушавания на медицинските стандарти. За останалите изказвания в репортажа има способени институции. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР