Хиперболизира проблемите на Запада (впрочем, немалко от тях създадени от

...
Хиперболизира проблемите на Запада (впрочем, немалко от тях създадени от
Коментари Харесай

Георги Лозанов: В България има неформално проруско обединение на президента, „Възраждане“ и БСП

Хиперболизира проблемите на Запада (впрочем, значително от тях основани от самата Русия), с цел да изкара, че той е в крах (залезът на Запада) и да внуши, че щом Русия не му принадлежи, значи е във напредък (изгревът на Изтока).

 

Такава е необятната пропагандна рамка, в която влизат какви ли не исторически фалшификации, подмени на понятия, форми на уотабаутизъм (обвиняваш другите в това, което самичък вършиш), разпалване на страхове и така нататък Целта е западният човек да не се изправи пред елементарния въпрос – по какъв начин пребивавам аз и по какъв начин живеят руснаците (от нищетата на елементарните хора до корумпираността на елитите и авторитарността на властта), а да губи доверие в личното си общество, до момента в който се трансформира във зложелател на себе си. Което значи в несъзнателен боец от хибридната войска на Путин, която се е заела да превземе Запада от вътрешната страна и да конфигурира където и доколкото може властови гарнитури, лоялни към Кремъл.

 

Влиянието на тази намерено антизападна и прикрито проруска агитация е друго в другите страни на Запад, само че към този момент съвсем на всички места има свое политическо посланичество. Ако такива субекти обаче се домогнат до властта в Германия или Франция, Европейски Съюз е застрашен от имплозия – Русия фактически ще е съумяла да го унищожи със личните му сили.

 

Президентът Радев, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия

 

България, както сочат проучванията на публичните настройки, е най-податливата страна в Европейски Съюз на съветската агитация. И това надали може да се изясни единствено с културни сантименти и политическо незнание, без дейната работа на Русия, която продължава да ни възприема като своя историческа благосъстоятелност (достатъчно е да се проследят изявленията и държанието на съветския дипломат Митрофанова). В резултат в България бе композирано нещо като неофициално проруско обединяване с присъединяване на президента Румен Радев, партия „ Възраждане “ и по-плахото присъединяване на Българска социалистическа партия. То, прекрачвайки границите сред управляващите, закупи забележителна власт и в действителност с къс антракт ръководи България през последните три години. И след 30-годишен интервал на дълга и сложна евроатлантическа интеграция я вкара в интервал на поредна евроатлантическа дезинтеграция. Следствие от това е отслабването на националната ни сигурност, тъй като тя е групова в границите на НАТО и няма по какъв начин да не зависи от (да е реципрочна на) личната ни интензивност в Алианса и декларираните ни геополитически позиции.

Така я карахме до идването през последния месец на постоянното държавно управление на Денков/Габриел, за което президентът направи всичко допустимо да не се състои (както се споделя, Москва него гледа). А откакто все пак се състоя, „ Възраждане “ подвигна децибелите на речта на омразата до невиждани висоти, та водачът на партията чак назова мислещите друго от него „ озверяла античовешка паплач “ и „ сган “, която би трябвало „ да бъде унищожена “. При това експанзията на думите все по-трудно се задържа в тях и се насочва към телата – било в Народното събрание, било в магазин за бира или на кино прожекция.

Костадинов очевидно мечтае за прелом
Същият този водач не стопира да привижда преврати, които другите провеждат, тъй като в духа на уотабатизма явно мечтае самичък да извърши подобен в някакво осъвременено повтаряне на деветосептемврийския. И към този момент завъртя обществения репертоар от това злокобно време, за който се надявахме вечно да е останал в закрития музей на революционното придвижване. Многократно се усили честотата на обичаните на комунистите думи „ народ “, „ врагове “, „ предатели “, „ Белене “. Народът, естествено, са националистите от „ Възраждане “ (никой друг), а враговете, естествено, са американците, предателите са всички, които не желаят Русия да победи Украйна, а Белене е концлагерът, където предателите (слуги на враговете) ще бъдат пратени, незабавно щом народът вземе властта.

Но тъй като превратът през днешния ден надали може да разчита на окупация от руската войска (да спи зло под камък), националистите ще би трябвало да стигнат до властта, сходно на Хитлер, по парламентарен път. И след това да влязат в историческата роля на комунистите, а президентът евентуално в по-питомната на ОФ-то. За Българска социалистическа партия ми е мъчно да предвиждам къде тъкмо ще се пласират, само че нищо чудно да имат ориста на БЗНС-Никола Петков.

А с цел да излязат сметките на „ Възраждане “, съветската агитация ще би трябвало първо да промие мозъците най-малко на още толкоз гласоподаватели, колкото имат сега. Може да се допусна, че до идващите избори тя сензитивно ще нараства, придружена от нови провокации, които да усилват въздействието ѝ (подобно на вертолета, разхвърлящ позиви с лика на Тодор Живков). И речта на омразата, възпроизвеждана до изнемога от дирижирани постове в обществените мрежи, да замества обстоятелствата и доводите с групови страсти, до момента в който от ден на ден хора изгубят опцията да преценят трезво личните си ползи и гласоподават против тях в режим на постистината.

Съществена причина за провалите, които съветската агитация съумява да нанесе в България, е, че съпротивата против нея е оставена напълно на спорадични демократични гласове. Те, съгласно своите етични стандарти, си служат точно с обстоятелствата и доводите, които пропагандата заглушава с разпалването на групови страсти (основно страхове), тъй че загубата в борбата им за мисленето на немислещите е предизвестена.

Кой може да спре съветската агитация?
Реален резултат в противодействието на съветската агитация могат да реализират единствено българските служби, тъй като тя се генерира от и с методите на съветските секрети служби – претрансформираната Комитет за Държавна сигурност (на СССР), оповестила хибридна война на „ груповия Запад “. Само нашите служби (стига в действителност да са наши) могат да употребяват компетентността си, с цел да разкрият сътрудниците на путиновия режим в България, които вербуват обществени представители и строят ферми за тролове, и най-малкото да дадат информация за дейностите им. Досега някакви данни по въпроса бяха изнесени само от началника на кабинета „ Петков “, едвам провокира мощен хейт, приближаващ, несъмнено, от тези, за които се отнасят данните.

Противодействието на съветската агитация е работа за контраразузнавачи, освен тъй като от противоположна страна стоят техни „ сътрудници “, а и тъй като е предварителна защита против вероятен прелом, който да суспендира демократичния парламентарен ред в България и да я върне в областта на съветското въздействие.

Но защото „ опорка “ на съветската агитация е, че всеки зов тя да бъде спряна единствено я прави по-силна, все едно, че не сте чели този текст.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР