Хип-хоп звездата Реми Тоин гостува на танцьорите от Формация за

...
Хип-хоп звездата Реми Тоин гостува на танцьорите от Формация за
Коментари Харесай

Той е един уникален танцьор и учител: Реми Тоин гостува на балет „Мираж“

Хип-хоп звездата Реми Тоин гостува на танцьорите от Формация за съвременен балет „ Мираж “ в Русе

Той бе поканен от хореографа и началник на състава Наталия Томова да направи два уъркшопа с младите русенци. Изпълнителят работи в две групи – с танцьорите на 16-18 година и с тези на 12-15 година

След уъркшопа децата от „ Мираж “ споделиха, че прекарването е било доста вълнуващо и са се заредили с доста позитивна сила. „ Показа ни придвижвания от разнообразни стилистики, с които до момента не сме се сблъсквали, и за нас беше предизвикателство. Нямаме самообладание за идващия клас и също по този начин да използваме придвижванията в някой наш танц “, сподели едно от девойките, предава.

Русенските танцьори са впечатлени от метода на Реми Тоин към всеки един от тях. „ Отнасяше се доста съществено към работата си и беше доста концентриран. Хареса ми, че подхождаше строго към нас и изискваше да сме съвършени, само че в същото време се забавлявахме и ситуацията не беше напрягаща. Хареса ми по какъв начин се отнасяше еднообразно с всички и бяхме равни едни с други. Говорехме си с него свободно, като че ли ни е другар, и бързо се сближихме. Реми обясняваше придвижванията доста добре и ги усвоявахме бързо, макар сложността им. Стъпките, които научихме, са невероятни. Те са доста енергични и завладяващи. Цялата подготовка мина доста умерено, занимателно, прелестно и неповторимо. Това беше една подготовка с един човек, от който можеш да научиш в действителност доста, и то единствено положителни неща. Всичко беше повече от прелестно “, споделя друга танцьорка.

„ Реми пристигна в Русе с цел да ни научи да танцуваме по-добре. Това, което правихме, беше неповторимо! Той ни сподели нови връзки, нови детайли и нови стилове на танци. Той е един неповторим танцьор и преподавател. Реми танцува необикновено и ние знаем, че това го е постигнал с доста, доста труд. Обясни ни по какъв начин да станем по-добри в танците, по какъв начин да помогнем на групата и по какъв начин да се отличаваме. От сърце сме му признателни за всичко, на което ни научи. Надяваме се някой ден да танцуваме като него! “, споделиха още младите русенски танцьори.

Те към този момент чакат с неспокойствие идната среща с Реми Тоин, която ще е през септември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР