Хилядолетната мистерия“ защо пиенето на червено вино може да причини

...
Хилядолетната мистерия“ защо пиенето на червено вино може да причини
Коментари Харесай

Разкриха тайната: Eто защо от червеното вино боли глава

„ Хилядолетната тайнственост “ за какво пиенето на алено вино може да аргументи съвсем главоболие е решен. Поне по този начин твърдят  учени.

Докато пиенето предизвиква махмурлук на най-често идващия ден, главоболието от аленото пиво може да удари от след едвам от 30 минути  до три часа. При това - единствено след една дребна чаша.

Изследователи от Калифорнийския университет към този момент са разкрили, че може да е отговорно съединяване на субстанции, която е напълно естествена, написа The Sun.

Веществото, наречено кверцетин, е здравословен антиоксидант и тип растителен пигмент, който придава цвета на плодовете и зеленчуците. Когато се комбинира с алено вино, може да наруши способността на човек да разгражда алкохола - което може да провокира мигрена, зачервяване, гадене, както и главоболие.

 „ Когато попадне в кръвта ви, тялото ви го трансформира в друга форма, наречена кверцетин глюкуронид. В тази форма той блокира метаболизма на алкохола ", разяснява почетният професор Андрю Уотърхаус от катедрата по лозарство и винарство.

Глюкуронидът може също да накара токсина ацеталдехид да се натрупа в тялото.

Изследователят доктор Апрамита Деви разяснява: „ Ацеталдехидът е добре прочут токсин, дразнещо и възпалително вещество.
„ Изследователите знаят, че високите равнища на ацеталдехид могат да причинят зачервяване на лицето, главоболие и гадене. “

Не всички червени виновност имат същия резултат, демонстрира проучването. Като слънчевата светлина, възрастта и процесът на произвеждане на вино въздействат върху това дали една чаша ще провокира главоболие.

Вината от по-слънчеви райони са по-склонни да имат огромни количества кверцетин, което ги прави по-вероятно да провокират съвсем неотложно главоболие. Професор Морис Левин, съавтор на проучването, също означи, че хората с предшестваща мигрена или други положения на главоболие са по-склонни да страдат от главоболие от алено вино.

„ Смятаме, че най-сетне сме на прав път към обяснението на тази хилядолетна тайнственост “, сподели той.

" Следващата стъпка е да го тестваме научно върху хора, които развиват тези главоболия ", прибавя откривателят.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР