Хиляди южнокорейски стажант-лекари, които организираха масово напускане заради реформите в

...
Хиляди южнокорейски стажант-лекари, които организираха масово напускане заради реформите в
Коментари Харесай

Стачкуващите лекари в Южна Корея пренебрегнаха крайния срок за връщане на работа

Хиляди южнокорейски стажант-лекари, които проведоха всеобщо овакантяване поради промените в опазването на здравето, отхвърлиха да се върнат на работа в нарушаване на краен период от държавното управление за преустановяване на стачката или изправени пред правни дейности.

Новинарска организация Yonhap заяви в четвъртък – денят на крайния период – че множеството от младите лекари, протестиращи против натиска на държавното управление да усили записването в медицинските учебни заведения, „ демонстрират дребен симптом “ да се върнат в лечебните заведения си.

Заместник-министърът на опазването на здравето Парк Мин-су сподели на брифинг, че към сряда вечерта единствено 294 от над 9000 стажант-лекари, които са напуснали постовете си, са се върнали на работа.

„ Късмет е, че има лекари-стажанти, които се връщат на страната на пациентите и бих споделил, че са взели мъдрото решение “, сподели той.

Парк сподели, че се е свързал с лекари, участващи в договарянията за стачка, и се надява да се срещне с тях по-късно в четвъртък, като до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР