Хиляди войници ще маршируват в сряда по Червения площад под

...
Хиляди войници ще маршируват в сряда по Червения площад под
Коментари Харесай

Въпреки Covid-19 и в навечерието на референдум Русия празнува победата през 1945 г.

Хиляди бойци ще маршируват в сряда по Червения площад под погледа на Владимир Путин в миг на патриотично единство - макар пандемията и в навечерието на референдум, който цели да укрепи в допълнение властта му.

Военният церемониал по случай 75-ата годишнина от успеха над нацизма в началото беше плануван, както всяка година, за 9 май, само че Кремъл беше заставен да го отсрочи поради разпространяването на новия ковид.

Въпреки че Русия продължава да записва ежедневно хиляди нови случаи, а в Москва, без значение от премахването на карантината, към момента са неразрешени публичните прояви, Путин държеше да провежда този церемониал на 24 юни, дата, определена, с цел да съвпадне с тази на първия церемониал на спечелилите през 1945 година

С това събитие, седмица преди референдум, който да му разреши да остане президент до 2036 година, Владимир Путин основава и усещане, че страната, която управлява от 20 години, се връща към естествения си живот.

Русия обаче остава третата най-засегната от ковид страна по брой на инфектираните с близо 600 хиляди случаи и над 8 хиляди умряли. Петнадесетина града в Русия избраха да анулират военните паради.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР