Хиляди украинци са получили комплексни травми, свързани с войната, и

...
Хиляди украинци са получили комплексни травми, свързани с войната, и
Коментари Харесай

СЗО: Хиляди украинци имат комплексни травми, свързани с войната

Хиляди украинци са получили сложни контузии, свързани с войната, и се нуждаят от рехабилитация и съоръжение , с цел да им се помогне, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване пред публицисти на почитан представител на Световната здравна организация (СЗО).

Тези пострадвания включват фрактури, ампутации, увреждания на гръбначния дирек , черепно-мозъчни контузии и изгаряния, сподели доктор Сатиш Мишра от районния офис на СЗО за Европа.

Нападения против здравни заведения, понижен брой здравни служащи заради разселване и дефицит на електрическа енергия - всичко това води до усложнения за нуждаещите се да получат помощ, добави той.

Дори преди войната, през 2019 година, едвам половината от популацията в Украйна е могло да се възползва от рехабилитация, най-много при незаразни болести като сърдечносъдовите или при диабет, сподели различен чиновник на СЗО. Според него от този момент насам пандемията и войната доста са засилили потребността от рехабилитация, което е наложителен въпрос.

По данни на СЗО за съпоставяне през 2019 година близо двама от всеки 5 души в европейския район са страдали от заболяване, което би могло да се нуждае от рехабилитация.
Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция " и твърди, че тя не е ориентирана против цивилни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР