Хиляди ученици и млади хора във Великобритания взеха участие в

...
Хиляди ученици и млади хора във Великобритания взеха участие в
Коментари Харесай

И във Великобритания учениците настояват за спешни мерки срещу климатичните промени

Хиляди възпитаници и младежи във Англия взеха присъединяване в митинги във връзка климатичните промени с поддръжката на някогашен началник на Организация на обединените нации за климата, която съобщи, че е " време e да се вслушаме в дълбокия трогателен глас на младежта ".

Кристиана Фигерес, която беше основно настоящо лице за сключването на историческото Парижко съглашение за климата през 2015 година, съобщи, че фактът, че децата са толкоз обезпокоени за бъдещето си, че са подготвени да стачкуват, би трябвало да накара възрастните да подхващат незабавни дейности.

" Това е знак, че се проваляме да поемем отговорността си да ги защитим от влошаващото се влияние на климатичните промени ", посочи тя.

Според разнообразни информации няколко хиляди деца са напуснали класните си стаи през днешния ден в символ на митинг против възходящата екологична рецесия. Организаторите прецизираха, че 3000 души са се събрали в Лондон, 2000 в Оксфорд, 1000 в Лийдс и Ексетър и 600 в Брайтън.

Джейк Удиър от английската Младежка коалиция за климата, която оказва помощ за съгласуване на митингите и стачките, разяснява: " Това, на което сме очевидци през днешния ден, са хиляди и хиляди възпитаници и младежи, излезли по улиците на градовете си, с цел да показват незабавната потребност от радикални дейности във връзка с климата. Размерът на придвижването е удостоверение за пристрастеността и съзнанието на младежите, че би трябвало да се борим за бъдеще, което просто не съществува, тъй като бяхме предадени от бездействието на тези, които на властови позиции. "

Организаторите прецизираха, че митинги са планувани в минимум 60 огромни и по-малки обитаеми места в цяла Англия, от Корнуол до Шотландските планини, в опит да принудят политиците да се оправят с възходящите екологични проблеми.

Анна Тейлър от Студентската мрежа за климата във Англия акцентира: " Изтича времето за смислена смяна и ето за какво виждаме младежите по света да се изправят, с цел да държат държавните управления си виновни за това, че не вършат задоволително за проблемите с климата. Ако не предприемем позитивни дейности, вероятности за бъдещето наподобяват мрачни за тези от нас, които са израснаха в ера, избрана от климатичните промени. "

Движението на учениците стартира през август, когато Грета Тунберг, 16-годишна ученичка, организира независим митинг пред шведския парламент. Сега до 70 000 възпитаници всяка седмица организират митинги в 270 града по целия свят.

Индивидуални митинги преди този момент са били провеждани във Англия, само че националната акция през днешния ден е първото координирано демонстративно овакантяване на образователните занятия.

Последният отчет на Организация на обединените нации предизвести, че са останали 12 години, с цел да се избегнат най-тежките последствия от световното стопляне, от рекордните засушавания и горещи талази до стоплянето на океаните и топенето на ледените покривки.

Учениците във Англия приканват държавното управление да разгласи изключително състояние по отношение на климата, да осведоми за тежестта на екологичната рецесия и да промени образователната стратегия, с цел да трансформира положението на околната среда в учебен приоритет.

Те също по този начин желаят признание, че защото младежите имат максимален дял в бъдещето, те би трябвало да бъдат включени в създаването на политики и упорстват да се понижи възрастта за гласоподаване до 16 години.

По-рано тази седмица повече от 200 учени, в това число съвсем 100 професори, поддържаха митинга, акцентирайки, че " трагичните и обезверени обстоятелства " на разгръщащата се климатични рецесия и неналичието на смислени дейности от страна на политиците оставиха младежите с малко благоприятни условия, а да вземат нещата в личните си ръце.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР