Хиляди туристи все още се опитват да напуснат гръцкия остров

...
Хиляди туристи все още се опитват да напуснат гръцкия остров
Коментари Харесай

Хиляди туристи продължават да напускат Родос и Корфу

Хиляди туристи към момента се пробват да изоставен гръцкия остров Родос, на фона на нестихващите пожари. Огнеборците се борят с 46 нови огнища за последните 24 часа. Някои прекараха нощта на летището, принудени да спят на пода. Според данни на управляващите близо 20 хиляди души са били принудени да пресечен почивката си прибързано. Наземният личен състав на летището прави всичко по силите си да се оправи със обстановката си.

Хората тук са чудесни. Докараха ни до летището, дадоха ни храна и вода, погрижиха се добре за нас. Уплашихме се, изключително дребните деца. Имаше безпорядък, пламъците и димът се виждаха, беше ужасяващо за нас.
Турист

Много туристи бяха принудени да си тръгнат от хотела бързо, без да знаят какво ги чака.
Не можахме да стигнем до хотела, тъй като полицията не ни позволи. Някак успяхме да си съберем багажа и чакахме на плажа до момента в който някой не пристигна.
Турист

Критична остава обстановката и на остров Корфу. Самолети и хеликоптери непрестанно гасят по въздух, само че за в този момент не съумяват да потушат разпалилите се нови огнища. Вече стартира следствие за аргументите за пожарите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР