Хиляди трактори са се насочили към Берлин, като селскостопанските производители

...
Хиляди трактори са се насочили към Берлин, като селскостопанските производители
Коментари Харесай

Фермери с 5000 трактора се готвят да блокират центъра на Берлин

Хиляди трактори са се насочили към Берлин, като селскостопанските производители стачкуват против земеделската политика на държавното управление, съобщи "Асошиейтед прес ".

Полицията заяви, че се чакат 5000 трактора и 10 000 фермери да се включат в днешните митинги против плануваните разпореждания за отбрана на околната среда, които съгласно тях постановат прекомерно огромни ограничавания.

Демонстрантите имат намерение да блокират огромна част от столицата с бавнодвижещия се ескорт от трактори, който ще се събере при емблематичната Бранденбургска врата, осведоми БНР.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел одобри през септември серия от оферти, включващи по-строги ограничавания за използването на пестициди и хербициди за отбрана на някои типове инсекти, както и за потреблението на торове, с цел да бъдат защитени подпочвените води.

Фермерите настояват, че държавното управление би трябвало да работи с тях и неправителствените екологични организации, с цел да откри способи за запазване на околната среда, като по едно и също време с това се поддържа и конкурентоспособността на фермите.

Меркел предложения водачите на стачкуващите на договаряния при започване на декември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР