Хиляди собственици на магазини в Etsy - сайтът за продажба

...
Хиляди собственици на магазини в Etsy - сайтът за продажба
Коментари Харесай

Собственици на магазини в Etsy стачкуват заради скок на таксите с 30%

Хиляди притежатели на магазини в Etsy - уеб сайтът за продажба на ръчно направени и винтидж аксесоари и артикули, излизат на митинг. Причината е решението на компанията да увеличи таксите за транзакции, като те ще се покачат от 5 на 6.5%. То ще влезе в действие на 11 април и за тази дата е разгласен митингът на продавачите в уеб страницата. Те възнамеряват да спрат продажбите за период от най-малко една седмица, като в случай че има потребност, стачката може да продължи и по-дълго.

В отговор на предстоящата смяна няколко продавачи на Etsy се сплотиха, с цел да приготвят петиция с искане увеличението на таксата да бъде анулирано. Петицията, която е наречена " Etsy: Отменете нарастването на таксата. Работете с продавачите, а не против нас! " е адресирана до изпълнителния шеф на компанията Джош Силвърман и към този момент е събрала над 5 хиляди подписа. Не е ясно какъв брой от деклариралите присъединяване ще спрат продажбите за цялата седмица и какъв брой за ден или два.

" Etsy е учредена с визия за " задържане на човешкото в търговията " посредством " демократизиране на достъпа до предприемачество ", се споделя в петицията. " В резултат на това хората, които са били маргинализирани в обичайните стопански системи за търговия на дребно - дами, цветни хора, LGBTQ хора, невродивергентни хора и така нататък - съставляват забележителна част от продавачите на Etsy. За доста от нас Etsy е главният ни източник на приходи ", декларират от уредниците на митинга.
Исканията не се изчерпват с отменянето на по-високата такса
Исканията на продавачите в уеб страницата не се изчерпват до запазването на сегашната такса. Те желаят компанията да стартира да се допитва до тях дали са съгласни техните артикули да бъдат рекламирани. В началото на 2020 година Etsy стартира автоматизирано да популяризира стоките на своите продавачи и да взема такса от облагите, направени с помощта на рекламата. Това мощно разочарова продавачите, които не са съгласни с начисляването на спомагателни такси без техен надзор. " Трябва да направляваме кои разгласи да популяризираме, какъв брой харчим за реклами и дали въобще да популяризираме ", се споделя в текста на подписката.
Реклама
" Дропшипингът " също е обект на неодобрение от продавачите. Това е процедура, при която дадени артикули се купуват на избрана цена, а по-късно се предлагани на по-висока такава. Тази процедура стана допустима, откакто Etsy разреши на продавачите си да оферират артикули, създадени от " индустриални сътрудници ". Според уредниците на митинга продавачите, които употребяват този модел, " подкопават достоверните производители, като търгуват с отпадъци, създадени във заводи с минимално възнаграждение, в очевидно нарушаване на духа на общността на Etsy ".

Те също по този начин желаят преустановяване на програмата Star Seller. Тя дава значка на продавачите, ако дават отговор на избрани метрични цели - като 24-часово време за реакция, непрекъснати петзвездни рейтинги и бърза доставка. Причината програмата да попадне под прицел е, че съгласно продавачите тя основава " излишно напрежение ".

Etsy отбрани нарастването на таксите си, като съобщи, че това ще помогне на компанията да поддържа по-добре продавачите. " Нашата ревизирана конструкция на таксите ще ни разреши да увеличим вложенията си във всяка от тези основни области, с цел да можем по-добре да служим на нашата общественост и да запазим Etsy обичан, приближен и преуспяващ пазар ", сподели пред The Verge Кели Клаузен, началник на корпоративните връзки на Etsy.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР