Хиляди шофьори на камиони и други протестиращи са се събрали

...
Хиляди шофьори на камиони и други протестиращи са се събрали
Коментари Харесай

Конвой на свободата иска отмяна на ваксините в Канада

Хиляди водачи на камиони и други протестиращи са се събрали от събота на хълма на Народното събрание в Отава, с цел да призоват за преустановяване на наложителните имунизации и други ограничавания, свързани с ковид, заяви телевизионният канал " СиБиСи нюз ". Всички те са от провинциите с консервативно ръководство - Алберта, Манитоба, Саскачуан и други

Към " Конвой на свободата " са се включили и стотици водачи на камиони от Съединени американски щати. Организаторите приканват за мирни дейности, а полицията е в нараснала подготвеност.

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо и фамилията му са трансформирали местожителството си от съображения за сигурност поради продължаващите митинги против рестриктивните мерки за КОВИД-19, заяви " СиБиСи нюз ", базирайки се на свои източници.

Според телевизионния канал вчерашния ден в центъра на града се очаквало да дойдат още хора, защото водачите на камиони, които започнаха акцията, и техните поддръжници напущат сборните пунктове в източната и западната част на Отава и се насочат към парламентарния рид. Камионите, които са се събрали на улица " Уелингтън " пред постройката на Народното събрание, са украсени с плакати, критикуващи санитарните ограничения и премиера Джъстин Трюдо. До публицистичното привършване на броя нямаше спомагателна информация, като се изключи че митингът е бил кротичък.

Припомняме, че 87% от популацията на Канада е имунизирано.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР