Хиляди се събраха на пореден антиправителствен протест се в Централен

...
Хиляди се събраха на пореден антиправителствен протест се в Централен
Коментари Харесай

Нови многохилядни протести в Ирак

Хиляди се събраха на следващ антиправителствен митинг се в Централен и Южен Ирак. Това се случва единствено няколко дни откакто държавното управление на премиера Мустафа Ал-Кадими встъпи в служба, съобщи Анадолска организация.

Протестиращите, скептично настроени към новото държавно управление, се оповестиха против корупцията, неприятните условия на живот и политическия хайлайф на страната.

Силите за сигурност в Багдад блокираха моста Ал Джумхурия, който свързва площад Тахрир със мощно укрепената зелена зона, в която се обитават държавни служби и задгранични посолства , като попречиха на цивилните да го преминат.

По-рано през вчерашния ден Висшият правосъден съвет в Ирак съобщи в изказване, че е разпоредил освобождението на всички антиправителствени протестиращи , арестувани след експлоадирането на митинги в цялата страна през октомври 2019 година в отговор на нарежданията на премиера.
 Ирак назначи нов министър председател след месеци на митинги и интриги
Ирак назначи нов министър председател след месеци на митинги и интриги

Сигурността, стабилността и развиването на Ирак са нашият път, написа Кадими

В събота Ал-Кадими даде обещание да обезщети фамилиите на близо 600 протестиращи, убити по време на митингите.

Протестите бяха спрени през март 2020 година на фона на блокирането на държавното управление вследствие на разпространяването на новата коронавирусна пандемия, само че стачкуващите още веднъж излязоха на улицата, щом ограниченията бяха анулирани.

Кадими , някогашен началник на иракското разузнаване и някогашен публицист, ще управлява държавното управление. Той ще стартира мандата си без целия кабинет, откакто н яколко претенденти за министри бяха отхвърлени.

Той е одобряван както от Съединени американски щати, по този начин и от Иран , чиято битка за въздействие в Ирак прерасна до открита борба предходната година.
 Иракският министър председател с стратегия за ръководство
Иракският министър председател с стратегия за ръководство

Представя новите министри до дни

Той даде обещание да се бори с епидемията от ковид. В Ирак има повече от 2000 случая и над 100 умряли. Негов приоритет също е да подведе под отговорност тези, които са виновни за убийството на протестиращи по време на митингите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР