Хиляди се събраха днес на протеста в Пловдив, скандирайки Свобода“

...
Хиляди се събраха днес на протеста в Пловдив, скандирайки Свобода“
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Хиляди на протеста в Пловдив, скандираха свобода за д-р Димитров

Хиляди се събраха през днешния ден на митинга в Пловдив, скандирайки „ Свобода “ за доктор Иван Димитров. Да поддържат задържания доктор пристигнаха хора от Враца, Димитровград, Пазарджик, Асеновград, от всички краища на страната. Включиха се и доста водачи на таксита, които надуха клаксони по пловдивските булеварди.

Пред камерата на БЛИЦ застанаха семейство Даниела и Стоян Георгиеви, майката на съученик на рентгенолога-Надежда Лалова и ръководителят на Регионалната гилдия на българския лекарски съюз в Пловдив доктор Георги Кръстев. Всички те обявиха, че са съпричастни към ориста на медика и упорстват той да бъде освободен. Категорични са, че в случай че в дома им бе нахлул апаш, също биха стреляли.



Шествието потегли от постройката на Второ районно управление (на МВР), мина през бул. „ Шести септември “ и окупира прокуратурата. Недоволните упорстваха да се срещнат очи в очи с представител на държавното обвиняване, който да изясни за какво не освобождава доктор Димитров от ареста. Там, макар виковете и упованията, не се появи дежурният прокурор, което още повече разгневи хората.



Те държаха речи, вяха флагове, звучаха патриотични песни, скандираха в поддръжка на Димитров. Протестите не престават всеки ден от 17.30 часа пред постройката на прокуратурата. Хората упорстват за незабавната независимост на доктор Димитров и за смяна в закона.



БЛИЦ напомня, че публичното неодобрение ескалира, откакто доктор Иван Димитров бе задържан за убийството на Жоро Джевизов-Плъха.



Рецидивистът влезнал в дома на медика да краде и е бил убит, откакто наръгал с нож лекаря в крайници и ръката. Хората се подвигнаха на митинг с настояването рентгенологът да бъде освободен, тъй като е бранел живота си и този на фамилията си.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР