Хиляди са се събрали в центъра на Стокхолм, за да

...
Хиляди са се събрали в центъра на Стокхолм, за да
Коментари Харесай

Хиляди почитат паметта на суперзвездата Авичи

Хиляди са се събрали в центъра на Стокхолм, с цел да почетат паметта на световноизвестният DJ Авичи (Avicii), който бе открит мъртъв през вчерашния ден (20 април) в Маскат, столицата на Оман.
Полицейски източник заяви по-рано, че няма подозрителна незаконна интензивност към гибелта на суперзвездата. Източникът пожела да остане неизвестен, само че съобщи, че след две аутопсии не са открити никакви следи за незаконна интензивност в повода за гибелта на 28 годишния мъж.
За кончината му бе обявено късно нощес от негови музикални представители. „ С голяма тъга ви оповестяваме за загубата на Тим Берлинг, прочут още като Авичи. Той беше открит мъртъв в Маскат, Оман този следобяд на 20-ти април. Семейството му е унищожено и всички ние желаеме да уважим тяхната потребност от персонално пространство в това мъчно време. Няма да бъдат давани по-нататъшни изказвания “, се написа в формалното изказване за гибелта му.

Avicii dead: Thousands of devastated fans gather in Stockholm to mourn DJ after death aged 28-https://t.co/6l4AubLomj
— Latest News (@theelatestnews) 21 април 2018 година
По-рано през днешния ден в Маскат беше видян братът на диджея, който е пътувал по неотложност. Официално мнение за точната причина за гибелта на музиканта към момента няма.
В обществените мрежи се появиха фотоси на Авичи в последните дни преди гибелта му. На тях той е в първокласен хотелски комплекс в Маскат.
Много звезди, с които той е работил през годините, написаха в Twitter, че са потресени от новината за гибелта на музиканта. Най-трогателни са поредицата от туитове на музиканта Нийл Роджърс, който написа „ рева в самолета. Дано да не нервирам пасажерите към мен”. Малко по-късно споделя „ Тим, твоето семейство има моите най-сърдечни съболезнования. Ти беше моят дребен брат. Винаги ще те обичам”.
На 29 март 2016 година Авичи разгласи завършек на обществените си изяви и турнета поради проблеми със здравето, които музикантът отдава на алкохол. „ Беше бясно премеждие. Започнах да продуцирам, когато бях на 16, на 18 започнах да вървя по турнета”, споделя Авичи в изявление пред списание " Билборд ". „ Когато погледна обратно в живота си си мисля: Леле, аз ли направих всичко това? Беше най-хубавото време в живота ми, само че си имаше и своята цена, доста стрес и тревога”, споделя още той в същото изявление.
Именно на живота зад кулисите, всичкия стрес и здравословните проблеми е отдаден и биографичният филм за него „ Авичи: Истински истории”.
Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 година в Стокхолм. Той стартира кариерата си, като направи ремикс на музикалната тематика от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва личната си ария „ Lazy Lace “, която скоро била пусната от Strike Recordings.
В музиката му са повлияли изключително Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. След като печели премията на програмата на Пита Тонга Fast Trax, Авичи получил доста оферти и през април 2008 година пуснал песента „ Manman “ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година той подписал контракт с At Night Managmenet и Vicious grooves.

Списание „ Форбс “ през 2013 година го дефинира като един от десетте най-високо платени диджеи на света с годишни доходи от над 20 милиона щатски $.
„ Моите избори и кариера в никакъв случай не са били движени от материалното, все пак съм признателен за всички благоприятни условия и комфорт, които моята известност ми даде “, написа той на почитатели през 2016-та година откакто излиза наяве, че приключва турнетата си.
„ Знам, че съм блажен да пътувам по света и да извършвам музиката си, само че по този начин остава прекомерно малко време за индивидът, който не съм на сцената “, написа още той. „ Искам да съм наясно със себе си. Всичко беше единствено поради самият триумф. Това към този момент не ме прави благополучен “, споделя Авичи пред списание „ Ролинг Стоун “ през септември 2017-та година, малко преди да излезе неговият албум Авичи (01), последният му запис. „ Електронната музика стартира да става прекомерно известна преди четири, пет, шест години, когато парите станаха всичко. От този миг нататък аз стопирах да се асоциирам с електронната музика “, споделя още той в изявлението си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР