Хиляди пушачи прибягват до електронните цигари, което доведе до криза

...
Хиляди пушачи прибягват до електронните цигари, което доведе до криза
Коментари Харесай

Убиват ли електронните цигари?

 Хиляди пушачи прибягват до електронните цигари, което докара до рецесия в Съединени американски щати и международна нервност. Десетки младежи станаха жертва на мистериозно заболяване, което покосява белите дробове. Убиват ли електронните цигари и ще се стигне ли до възбраната им в Европейски Съюз?

Председателят на сдружението Пациентски организации  " Заедно с теб " - Пенка Георгиева, уточни пред Bulgaria ON AIR, че устройството за горене на тютюна е записано и е под надзор от Закона за тютютна в Съединени американски щати. Докато електронните цигари нямали никаква регулация в Съединени американски щати и Европейски Съюз.  

" По данни от Агенцията за надзор на храните и медикаментите от 3 декември, 2291 индивида са приети в болница с белодробни проблеми. Предполага се, че към 95% са поели тези нездравословни субстанции, котио се намират в течността на електронните цигари ", сподели Георгиева и посочи, че евентуално става въпрос за вещество, което се извлича от марихуаната, както и витамин Е ацетат - съставна част, която е рискова при поемане.

" Тези течности се смесват в гаражчета и незнайни цехчета, продават се на улицата. Затова апелът е да се купуват течности за електронни цигари единствено от лицензирани магазини. По-евтиното от улицата е рисково за здравето ", разяснява още Георгиева в " България заран ".

Тя нястоя, че електронните цигари имат най-вече нездравословни субстанции, до момента в който устройствата за нагряване на тютютна имат доста по-малко. 90% са повече нездравословните субстанции в електронните цигари. В тази течност има голям брой нездравословни субстанции - има химикали. Докато тютюнът е листо, той е растение, означи ръководителят на " Заедно с теб ".

Пенка Георгиева акцентира, че не би трябвало да се пуши никога, тъй като е нездравословно. А по думите ѝ другите възможности са опция младежите да се откажат от пушенето на цигари. Тя се обърна се към подрастващите да не пушат никога, а в случай че пушат - да спрат или да се извърнат към различните способи, както и да внимават какви смеси одобряват. 

Георгиева е безапелационна, че няма безвредно пушене, само че по думите ѝ доста по-малко са вредите от нараснал сърдечен темп, а еластичността на съдовете се визира доста по-малко от устройствата за нагряване спрямо стандартните и електронните цигари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР