Хиляди протестираха вчера в а Париж срещу готвения от френското

...
Хиляди протестираха вчера в а Париж срещу готвения от френското
Коментари Харесай

`Хиляди на протест в Париж срещу миграционни планове на властите и депортиране на мигранти от о-в Майот

Хиляди стачкуваха през вчерашния ден в а Париж против готвения от френското държавно управление нов закон за имиграцията и против дейностите на френските управляващи на остров Майот в Индийския океан.

На острова, който е френско притежание, беше извършена интервенция за депортация на незаконни имигранти, множеството от които от прилежащите Коморски острови. Мари-Кристин Верига, вицепрезидент на организацията Лига за човешките права и някогашен член на Европарламента дефинира като неподобаващ метода, по който хората без документи са били третирани по време на интервенцията. 

Друг акцент в митинга беше новото имиграционно законодателство. То дава по-големи пълномощия за депортация на чужденци, изключително на такива направили закононарушения. Въвежда се условие за минимално притежаване на френски език за приемане на дълготрайно позволение за престой в страната, наложително снемане на пръстови отпечатъци и стягане на  изискванията за удължение на сходни разрешителни. 

Правителството дава обещание проектозаконът да откри салдото сред експулсирането на чужденци, които заплашват публичния ред, и по-добрата интеграция на незаконните мигранти. Кабинетът обаче още веднъж не можа да реализира консенсус по него и отсрочи разглеждането му за есента. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР