Хиляди повече цивилни са били убити в Украйна по време

...
Хиляди повече цивилни са били убити в Украйна по време
Коментари Харесай

Цивилните жертви в Украйна са с хиляди повече от обявеното

Хиляди повече цивилни са били убити в Украйна по време на близо 11 седмици война спрямо формалния брой жертви.

Това сподели във вторник ръководителят на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в страната, съобщи " Ройтерс ".

Организация на обединените нации за последно регистрира 3381 убити цивилни, само че тези данни постоянно вървят с уточнението, това са единствено доказаните жертви на спора.

Екипът включва 55 наблюдаващи в Украйна, само че информацията на терен от зоните на най-интензивен спор се удостоверяват мъчно.

Според Организация на обединените нации множеството от смъртните случаи са настъпили от потреблението на избухливи оръжия с необятна зона на влияние като ракетни и въздушни удари.

Москва отхвърля да се прицелва в цивилни и упорства, че задачата на така наречен специфична военна интервенция (така назовава войната) е разоръжаване на Украйна и " денацификация ". Според западни служби и украинските управляващи казусът е, че част от оръжията с точно ориентиране се изчерпаха и при използването на старите модели се стига до безразборни офанзиви по цивилен обекти и убийства на мирни поданици.

Работим по оценка за броя, само че към този момент мога да кажа единствено че е с хиляди по-голям от числата, които в този момент ви дадохме.

" Работим върху оценките, само че всичко, което мога да кажа към този момент, е, че е с хиляди по-високи от числата, в този момент ви дадохме ", сподели Матилда Богнер на брифинг в Женева, когато беше запитана за общия брой на смъртните случаи и пострадвания.

" Голямата черна дупка в действителност е Мариупол, където ни беше мъчно да получим цялостен достъп и да получим изцяло доказана информация ", добави тя. В Мариупол са най-тежките сражения в хода на спора до момента, доколкото градът е съвсем изцяло погубен.

Богнер сподели, че нейният екип също проверява по този начин наречените от нея " достоверни изказвания " за изтезания, малтретиране и изтезания от украинските сили против съветските нахлуващи сили и свързани въоръжени групи. " Макар мащабът да е доста по-висок в обвиняванията против съветските сили, във връзка с степента на нарушавания на украинските ние също документираме нарушавания от украинските сили. "
ТЕМА преди 10 минути 46 преди 3 часа 369 преди 17 часа 1309
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР