Хиляди посрещнаха новата 2018 година в центъра на Велико Търново.

...
Хиляди посрещнаха новата 2018 година в центъра на Велико Търново.
Коментари Харесай

Хиляди посрещнаха Нова година в центъра на Велико Търново

Хиляди посрещнаха новата 2018 година в центъра на Велико Търново. Близо четири часа жителите и гостите на Старата столица се забавляваха на площад „ Майка България “. Заедно с тях Нова година посрещна кметът Даниел Панов, който бе придружаван от брачната половинка си и синовете им.

Точно в среднощ зрелищни фойерверки озариха нощното небе в разнообразни цветове, а изпълнителите от Професионален фолклорен отбор „ Искра “ поведоха огромно българско хоро.

В обръщението си към великотърновци Даниел Панов акцентира, че миналата 2017 година е била добра за старопрестолния град и това се дължи на тяхната поддръжка. „ Благодаря ви, че бяхме, сме и ще бъдем дружно. Всеки триумф е посредством и на вас. „ Съединението прави силата “ е мотото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тази мъдра поговорка се появява във Велико Търново още през 1911 година – върху фасадата на читалище „ Надежда ”. Именно това е ключът към триумфа на всяко начинание. Обединени ли сме, и отсега нататък ще се оправим с всяко предизвикателство “, обърна се Даниел Панов към хилядите посетители на площад „ Майка България “.

Кметът напомни, че преди броени е станало ясно по какъв начин за втора поредна година раждаемостта в Старата столица бележи растеж и бебетата още веднъж са над 1000. „ Все повече младежи избират Велико Търново, с цел да основат фамилии. Тези обстоятелства, развиването на стопанската система, вложенията и намаляващата безработица демонстрират, че сме на прав път. И през новата година ще продължим да подобряваме градската среда, инфраструктурата, учебните заведения, детските градини, детските площадки, капиталовата среда “, продължи Даниел Панов. На финала на своето послание той пожела новата 2018 година да бъде здрава, мирна и сполучлива за всички великотърновци, за Старата столица и за България.

„ Нека в годината на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, на Стария континент все по-силно да се приказва с почитание за Велико Търново “, приключи Панов.

Водещ на празничната стратегия бе обичаният български артист Георги Мамалев. Настроението бе обезпечено с осъществяванията на Deep Zone Project и DJ Диян, Сантра и Кристиян Янкулов, отбор „ Искра “, Метин Енимехмедов и неговото Star Wars Dance Show. Благолов отслужи отец Давид. За всички бе обезпечена почерпка – банички с шансове, пържолки, вино и питие, сладкарски произведения.
 Снимки: Община Велико Търново  ng2  ng1  ng3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР